Még várni kell az új konzolokon a Witcher 3-ra

2022.04.14. 11:29

A Witcher 3: Wild Hunt egy lengyel fejlesztőcsapat által zseniálisan elkészített nyílt világú szerepjáték, ami 7 éves kora ellenére tényleg megérdemli, hogy ne csak egy portolt verziót, hanem egy natív, a PS5 és Xbox Series X hardveres erejét kihasználó változatot kapjon, a fejlesztő CD Projekt RED pedig ígéretet is tett arra, hogy ez el fog készülni. Eredetileg a Saber Interactive készítette volna az új változatot, a CD Projekt RED azonban vélhetően nem volt elégedett a munkálatokkal, így saját kezébe vette az irányítást.

A saját becslésük szerint 2022 második negyedévében készülhetett volna el a next-gen változat, ez viszont tovább tolódik, és egyelőre következő céldátumot sem adtak ki a bemutatásra. Mindenesetre nem kell teljesen elégedetlennek lennünk, hiszen a normál konzolos változatot is folyamatosan fejlesztik, és a legtöbb hibát eltávolították az évek alatt.

A next-gen változat vélhetően tartalmi újdonságokat is fog tartalmazni a történet alapjául szolgáló, Vaják című Netflix sorozat ihletésével, de fejlődik a grafika, javulnak a töltési idők, és vélhetően a PS5 kontrollerének új, haptikus visszajelzéseit is kihasználja majd.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!