Visszahívja törésre hajlamos bringáit a Fiido

2022.04.14. 14:48

Az elektromos bringázásnak sok előnye van, és az összecsukható kialakítás sem feltétlenül rossz, ha rendszeresen kell szállítani a gépet, az viszont kellemetlen fordulat a történetben, amikor egy váz kettétörik a bringás alatt. A dolog sajnos nem tényleg nem elképzelhetetlen, a jó ár/érték arányú gépeiről ismert kínai Fiido esetén konkrétan visszahívási kampány indul a dolog miatt: a Fiido X-eket és testvérmodelljeit hívja vissza a gyártó, minden érintett modell kap egy új vázat, amire 3 év garanciát vállal a gyártó.

Nem tudjuk, hogy pontosan mi okozta az alumínium váz eltörését, zárvány, légbuborék, vagy egyéb megmunkálási hiba áll a dolog hátterében, de ez talán mindegy is annak, aki ilyen bringát birtokol, mindenképpen érdemes megkeresni a gyártót és élni az ingyenes csere jogával, ami természetesen az oda-visszaszállítás költségeit is fedezi.

Volt már korábban tapasztalatom Fiido biciklikkel, ezeknek a hegesztési minősége sem tűnt már túlságosan precíznek, de persze ez addig csak egy esztétikai hiba, amíg valódi szerkezeti problémát nem okoz. Tény, hogy 1300 dollárért, vagy is nagyjából 450 ezer forintért az összecsukható Fiido X papíron egy igen jó gép volt 350 W-os agymotorral, akár 130 kilométeres hatótávval, 20 colos kerekekkel és 120 kilós terhelhetőség mellett mindössze 17 kilós menetkész önsúllyal, de egy ilyen hibának egyszerűen nem szabadna beleférnie egy közlekedési eszköznél, érkezzen az bárhonnan.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!