A Samsung épp leveszi, a világ egyik legnagyobb mobilgyártója kiemeli a Z-betűt

2022.04.25. 13:10

Az orosz katonai járműveken felbukkanó Z betű gyorsan lett a háború egyik jelképe, azóta pedig általánossá vált a putyini politikát és a háborút támogató emberek körében. Sok, a háborútól teljesen független mobilgyártó pedig döntéskényszerbe kerül: leveszi az esetleges Z-betűket az évek óta jól bevált terméksorozatokról, hogy még a halvány látszatát is elkerüljék a közös hangnak, vagy azt mondják: mi voltunk előbb, és meg is tartjuk azokat a bizonyos Z-ket.

A Samsung nagyon gyorsan döntött: a Galaxy Z Fold3 és Z Flip3 hajlítható kijelzős mobilokról több, potenciálisan érintett és érzékeny európai országban (például Észtország és Lettország) azonnal levették a Z-betűt, és Galaxy Fold3, illetve Galaxy Flip3 néven árulják tovább a telefonokat. A dolog különleges szerencsétlensége, hogy az első hajlítható mobiljuk, a 2019-es Galaxy Fold még eleve Z nélkül mutatkozott be, és csak 2020 után használták a hajlítható csúcsmobilokon a Z-nevet, amivel azt jelezték, hogy az S-nél feljebb pozícionált termékekről van szó.

Nem érzi ekkora problémának a dolgot a kínai BBK Electronics, akik a világ egyik legnagyobb mobilgyártójaként az Oppo, a Realme, a OnePlus és az itthon kevésbé ismert Vivo és iQOO márkákat gyártják: az elsősorban indiai piacot célzó iQOO az új Z6 Pro esetén nem csak megtartja, de még valamelyest ki is emeli a Z-betűt egy borítókép erejéig. Reméljük, nem kell többet látnunk ebbe puszta véletlennél, illetve annál a készülék rezgőmotorja az X és Y mellett Z tengelyen is tudja rezgetni az eszközt a 4D-snek mondott, játék közbeni visszajelzésekhez.

A friss bemutatóra készülő iQOO Z6 Pro egyébként az átlagon felüli, akár 1300 nites fehér fényerőre képes AMOLED-kijelzőjével, folyadékhűtésű processzorával és az elég gyors, 66 W-os gyorstöltésével próbál érvényt szerezni magának a középkategóriás piacon, és mint ilyen, jó esélyei is vannak.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!