Lassan elköszönnek az új játékok a PS4-től és az Xbox One-tól

2022.05.02. 12:40

Melyik kezünkbe harapjunk? Nem csak a Microsoft és a Sony, hanem a játékfejlesztők is joggal tehetik fel a kérdést, mikor legyen vége az átmenetinek szánt, de egyre inkább elhúzódó támogatási időszaknak, ami az előző konzolgenerációra (PS4 és Xbox One) vonatkozik az újaké (PS5 és Xbox Series) mellett. Úgy néz ki, most jött el az idő, amikor már látszik a történet vége, 2023-ban már biztosan nem lesz magától értetődő, hogy az új játékok megérkeznek a régebbi gépekre is.

Mi ez itt?

A Totalcarnál alap az autók iránti rajongás, ugyanakkor nagyon sok olyan dolog is érdekel minket, ami nem autó - az agyunkban ugyanazokat a receptorokat mozgatják meg ezek, mint egy homologizációs célból kiadott Impreza. A Totalcar TeChno rovatában a világot és az autóipart meghatározó technológiák mellett hajókról, órákról, repülőkről, kütyükről, játékokról és barkácsolásról olvashatsz, a címlap többi részét pedig továbbra is az autók és a motorok uralják, változatlan mennyiségben.

Nem nagy dolog ez, mondhatnánk, hiszen 2020 vége óta, bő másfél éve léteznek az újak. A probléma csak az, hogy az ajánlott fogyasztói ár közelében még mindig aligha lehet gépet venni, a rendelésekre nem ritkán fél évet kell várni, ha valahol felbukkan raktárkészlet, az nagyjából 2 perc alatt lefogy, és csak reménykedni lehet abban, hogy legalább egy részük nem a vaskos haszonra vágyó kereskedőknél, hanem a valódi játékosoknál landol.

Lassan viszont eljön az a pont, hogy a nagy nehezen géphez jutó felhasználóknak exkluzív és friss tartalmat kellene adni, hiszen ha a végtelenségig várunk az átállással, akkor aligha fog örülni az, aki adott esetben a reálisnál jóval több pénzt adott azért, hogy időben új konzolja legyen.

Ennek megfelelően az idén novemberben megjelenő Starfield már biztosan nem támogatja az Xbox One-t, de az Electronic Arts is megkezdi az átállást, a 2023-ban érkező új Star Wars játék is csak az új konzolokra érkezhet meg.

Néha mi is előveszünk és bemutatunk egy-egy érdekesebb játékot, nézd meg Anti és Vanda videóját az autószerelő szimulátorról, ha lemaradtál:

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!