Elon Musk csak az előfizetőkből megduplázná a Twitter teljes bevételét

2022.05.10. 09:17

Azt eddig is sejthettük, hogy Elon Musk nem csak a platform őszinte szeretete és a szólásszabadsággal kapcsolatos ambíciói miatt vette meg a Twittert, hanem anyagi érdekek is húzódnak a dolog mögött, az viszont meglepő, hogy mennyire komoly fejlődést vár a cég bevételi oldalára. Tervei szerint 2028-ra már csak a fizetős Twitter fiókokból is 10 milliárd dollárt szedne be egy évben, ami a cég tavalyi teljes bevételének kétszeresét jelentené.

Ezzel a lépéssel billentené helyre a bevételek egyensúlyát, jelenleg a cég ugyanis szinte teljes mértékben a hirdetők által elköltött pénzekre alapoz, a Musk által elképzelt Twitteren viszont a fizetett tartalmak csak a bevétel 45%-át hoznák a konyhára, nagyobb részt tennének ki a prémium előfizetések, a felhasználók közti támogatásokból származó jutalék, illetve a kereskedelmi célú adatértékesítés.

Még komolyabb fejlődést remél a felhasználók számától: tavaly 217 millió felhasználóval rendelkezett a Twitter, 2025-ben ez már 600 millió lenne, 2028-ra pedig már 931 millió. Az alkalmazottak száma is bővülne, 3600 új dolgozóval fejlesztenének, 2025-ig 11 000 lehet a cégnél dolgozók létszáma.

A Twitter Blue a platform jelenlegi előfizetési lehetősége, ami havi 3 dollárért, tehát valamennyivel 1000 forint fölött teszi visszavonhatóvá a bejegyzéseket, de ad mappázható könyvjelzőket, olvasómódot, NFT-ként beállítható profilképet és egyéb apróságokat, de mellé jöhet egy egyelőre még csak X névre hallgató másik előfizetés is, ami talán már valódi reklámmentességet és egyéb előnyöket is nyújt majd az elkötelezett felhasználóknak.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!