Mostantól néhány kattintással lekérdezheted büntetőpontjaidat

2022.05.11. 13:38

Könnyen kerülhet bajba, aki nem csak a benzinkúton, de a közutakon is gyűjti a pontokat. Mostanában több ismerősöm belefutott abba, hogy kisebb-nagyobb szabálysértésekből összegyűltek a hivatalosan előéleti pontnak hívott büntetőpontjai, és egy időre búcsúzott a jogosítványától amellett, hogy utánképzésre is kellett járnia. A büntetőpontokkal kapcsolatban nagy probléma volt eddig, hogy a lekérdezés is nehezen ment, postai úton lehetett 8-25 napos átfutással lehetett igényelni, és be is kellett szkennelni hozzá egy dokumentumot. Mostantól csak pár kattintás a Magyarorszag.hu-n, és kiderül, vannak-e pontjaink, illetve mikor évülnek el.

A folyamat tényleg egyszerű: jelenleg ezen a linken keresztül működik, és egy ügyfélkapus bejelentkezés után már látszanak is a pontok, de a Magyarorszag.hu főoldaláról, büntetőpont keresőszóval is azonnal meg lehet találni. 

Ha nincs pontunk, akkor értelemszerűen nem kapunk további információkat, de a kiszabott pontokról mindig látjuk, hogy mikori szabálysértés tartozik hozzá, és mikor évül el. Örömteli, hogy ez az ügymenet is megérkezett a 21. századba.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!