Tényleg USB-C-re válthat az iPhone

2022.05.14. 11:25

A megbízható Apple-elemzéseket szállító Ming-Chi Kuo, és az új Bloomberg jelentés is egyhangúan állítja, USB Type-C csatlakozós iPhone-t tesztel a cég. A hír azért nagyon érdekes, mert a közeljövőben érkező EU-s szabályozás mindenképp választóvíz elé állítja az iPhone-ok gyártóját, hiszen jövőre várhatóan már csak USB-C csatlakozóval szerelt telefont lehet az EU-ban piacra dobni, viszont az Apple-nek az a lehetősége is meglenne, hogy teljesen letakarítsa a csatlakozót a telefonjáról, végső soron adatátvitelre és töltésre is van már hatékony, vezeték nélküli megoldásuk jó ideje.

Mi ez itt?

A Totalcarnál alap az autók iránti rajongás, ugyanakkor nagyon sok olyan dolog is érdekel minket, ami nem autó - az agyunkban ugyanazokat a receptorokat mozgatják meg ezek, mint egy homologizációs célból kiadott Impreza. A Totalcar TeChno rovatában a világot és az autóipart meghatározó technológiák mellett hajókról, órákról, repülőkről, kütyükről, játékokról és barkácsolásról olvashatsz, a címlap többi részét pedig továbbra is az autók és a motorok uralják, változatlan mennyiségben.

Sok előnye van az USB Type-C-nek a lassan tíz éve létező Lightning csatlakozó ellen, nem véletlenül váltott az iPad-család nagy része Type-C-re: gyorsabb adatátvitel az USB 2.0-n ragadt Lightning helyett, nagyobb elérhető töltési teljesítmény, és persze az az öröm, hogy végre lenne egy közös csatlakozó, ami minden gépen ott van, legyen szó MacBook, iPad vagy iPhone eszközről.

Idén szeptemberben minden bizonnyal az iPhone 14-széria érkezik, korábban volt arról is hír, hogy ez egy annyira egyszerű modellfrissítés lesz, hogy eddig példátlan módon még új rendszerchipet sem kapnak a telefonok, és az USB-C váltás is inkább a 2023-ban bemutatott modellekre lehet érvényes.

Van már USB-C csatlakozós iPhone, de azt nem az Apple csinálta: egy svájci mérnökdiák hobbiprojektjeként került működő Type-C egy iPhone X-re, az így elkészült tákolmány pedig 27,5 millió forintért kelt el az eBay-en. Ó, ha ez nekünk jutott volna eszünkbe először!

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!