Jóváhagyás nélkül emelhetnek árat a fejlesztők az Apple alkalmazásboltjában

2022.05.17. 13:54

Frissítette App Store-szabályait az Apple, mostantól a fejlesztők úgy is megemelhetik a különféle havi előfizetések árait, hogy az ügyfeleket nem kérdezik meg arról, hogy a következő hónapban szeretnének-e fizetni. A változtatás hivatalos célja az egyszerűsítés, hogy ne kelljen minden egyes előfizetést külön megújítani egy minimális áremelés miatt, illetve persze megvannak a maga egyedi feltételei.

Ha az emelés több mint 50%-os, esetleg meghaladja a havi 5 vagy évi 50 dollárt, akkor továbbra is marad az a rendszer, hogy ha az előfizető nem újítja meg az előfizetését, akkor automatikusan törlődik a szolgáltatás, és az is fontos szabály, hogy évente csak egy emelés jóváhagyott így, tehát nem lehet azt játszani, hogy havonta emelgetnek kisebb összegekkel, kvázi észrevétlenül.

 A funkciót már márciusban is lehetett látni, akkor még tesztfázisban, érdekessége, hogy az áremelésről szóló értesítésben nincs benne közvetlenül a lemondás lehetősége, az OK gombon kívül csak egy pici kék linken keresztül lehet eljutni a feliratkozások kezelési főoldalára, ahonnan külön ki lehet törölni az előfizetést. Számítanak a lusta emberekre, akik ezt a folyamatot nem akarják végignyomni, inkább ráböknek arra, hogy kicsit többet fizessenek.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!