4 millió háztartáshoz szállíthat drónnal a Walmart

2022.05.25. 15:00

A drónnal házhoz szállított áru technikai feltételei egy ideje adottak, és tesztüzemben több helyen is működtetik már, de a Walmart nagyüzemben gondolkodik, év végéig 34 telephelyről, hat USA-beli államban, körülbelül 4 millió háztartás számára teszik elérhetővé a szolgáltatást.

8 és 20 óra között fognak szállítani, a csomag maximális tömege 4,5 kiló lehet, a 4 dolláros szolgáltatási díj ellenében pedig viszonylag gyors szállítást ígérnek, persze ez a címtől, a rendszer terheltségétől is erősen függ. A rendelés leadása után a Walmart alkalmazottai csomagolnak és rögzítik a dobozt a drónra épített karmokra, majd a címzettnél a egy huzallal leeresztik nagyjából a föld szintjére a csomagot, és elengedik. A repülő irányítását és a csomag lehelyezést egyaránt valódi, minősített pilóták végzik.

A következő hónapokban százas nagyságrendű szállítást teljesítenek így, drónos partnerük a DroneUp, ahova egyébként a Walmart részben be is vásárolta magát korábban. A forgalmazó ezzel piacvezető szerepet tölthet be a drónos kiszállításban, mivel a FedEx és az UPS futárcégeknél is még csak kísérletezési fázisban vannak ezen a megoldások, egyedül a Google-höz köthető Wing csinál még hasonló szolgáltatást két amerikai államban. Az Amazon nagyon hamar, körülbelül 6 éve elkezdte a kísérleti fázisú drónos kiszállítást az Egyesült Királyságban, de azóta sem sikerült tömegeknek szóló szolgáltatást csinálni ebből, mivel ők automatizált megoldásokban gondolkodnak.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!