Fontos szereplőt vesztett az Apple autóprojektje

2022.05.28. 14:23

Még mindig nagy titkolózás övezi az Apple önvezető elektromos autóját, pedig a kiszivárgott információk szerint immár 8 éve, az első Model S bemutatója után nem sokkal elkezdtek dolgozni rajta. Minden bizonnyal nem mennek úgy a dolgok, ahogy azt Cupertinóban először elképzelték, hiszen először az Apple autós csapat vezetője, Doug Field döntött úgy, hogy inkább átmegy a Fordhoz digitális rendszerekkel és elektromos autókkal kapcsolatos vezetőnek, most pedig egy vezető szoftvermérnökük távozott.

Christopher „CJ” Moore a floridai székhelyű, elsősorban lidar érzékelőiről ismert Luminarhoz érkezik, ahol szintén vezető pozíciót fog betölteni, és a folyamatosan csökkenő árú letapogatók szoftveres környezetével foglalkozik majd. A Luminar Technologies természetesen büszke közleményben jelentette be mindezt, az Apple viszont a legnagyobb amerikai lapok kérdéseire sem kommentálta az ügyet.

Tavaly az Apple a Bloomberg jelentése alapján azt nyilatkozta, hogy az alapvető munkálatokat befejezték a Project Titan nevű önvezető projektjükön, de konkrét termék csak 2025-ben jelenhet meg az Apple saját technológiájával, és a tervek szerint már kormánykerék nélkül. Az Apple autóját a tervek szerint nem csak hagyományos módon értékesítenék végfelhasználóknak, de önvezető taxiként is üzembe helyeznének belőle egy komolyabb mennyiséget. Igen, abszolút ér szkeptikusnak lenni, az önvezetés kapcsán eddig lényegében egyik komolyabb céldátumot sem követte még a valóság.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!