Az új CarPlay olyan lesz, mintha egy Apple autóban ülnél

2022.06.07. 12:47

Nagyon jól kijelöli az irányt a 2 perces videó, amit mutattak: ez nem egy hagyományos telefontükrözés lesz, hanem mélyen beépül az autó rendszerébe, így aztán sebességet, hatótávot és menetinfókat is látni az Apple szoftverkörnyezetében, ami nem csak a központi kijelzőbe, de a műszeregységbe is beépül.

Lehet váltogatni az órák stílusa között, nagyon pofás megjelenésekkel variálható a navigáció és a menü megjelenése, megfelelő hardveres háttér esetén pedig az utasnak is megjelenhetnek adatok. A HomeKit segítségével az autó kijelzőjéről könnyedén nyithatod a garázskaput is, a widgetek segítségével pedig elég alaposan beállíthatod, miket szeretnél gyorsan kezelni a kijelzőkön.

Az Apple hivatalosan dolgozik a saját önvezető autóján, ami alapjaiban biztos a most megvillantott kezelőfelületre épít majd, de amíg erre várunk, addig elég sok autóban találkozhatunk majd az alaposan átgondolt CarPlay rendszerrel. Autógyártói szinten a Ford, Audi, Jaguar-Land Rover, Nissan-Infiniti, Volvo, Polestar, Mercedes, Honda és Renault márkaneveket említette az Apple, az alapjaitól CarPlay-re kitalált modellek 2023 vége előtt nem fognak érkezni, addig nyilván autónként eltérő lesz, hogy mennyire mélyen tud beépülni a friss CarPlay az autó rendszerébe.

Az Apple WWDC fejlesztői konferenciáján az új, M2-es MacBook család és a friss operációs rendszerek vitték el a reflektorfényt, autós szempontból viszont nyilván a CarPlay volt a legfontosabb.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!