A valódi aukciók hangulatát viszi netes térbe az eBay

2022.06.18. 10:45

A fokozott hangulatú, kalapácsos aukciókat talán nem tudja pótolni, de hasonló érzéseket kelthet a frissen induló eBay Live, ami ötvözi az árverés és a modern közösségi média élőzési funkcióit: az eladó élőben mutatja be a terméket, a potenciális vevők pedig egy chatvonalon kommentelhetnek, kérdezhetnek.

A béta verziójú szoftver még nem elérhető, de június 22-én egy elég keresett és értékes, 1998-as Kobe Bryant kosárlabdakártyával indul az aukció, méghozzá egy profi házigazda, DJ Skee vezetésével. Az Amerikában nagy hagyományokkal bíró sportkártya-bizniszt a későbbiekben sem engedi el az eBay live, valódi kártyás eseményeken is meg fog jelenni a szolgáltatás egyfajta hibrid módban.

Az eBay ötlete nem teljesen új: az influencerek világban régóta mondják, hogy ez lehet a következő generációs értékesítési mód, hogy a nagy követőtáborral rendelkező videósok bizonyos termékeket élő stream keretein belül, a kommentelők kérdéseire válaszolva reklámoznak. Kínában ez már nagy üzlet, a TikTok nagyon hamar bevezette ezt a saját piacán.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!