Valaki megcsinálta az Internet Explorer sírkövét

2022.06.20. 15:13

A Microsoft bő 7 éve leváltotta legendásan véleményes böngészőjét, az Internet Explorert, hogy a kevésbé megbélyegzett, jóval megbízhatóbb Microsoft Edge léphessen a helyébe. Ugyanakkor a régi Explorer használatának lehetőségét csak most vették el a publikumtól, hogy néhány kivételtől eltekintve senki ne tudja használni az elavult, kevéssé biztonságos böngészőt. Kevés ember siratja tiszta szívvel az Explorert, de valakit mégis megihletett a dolog, és csinált egy valódi síremléket a szoftvernek.

„Kiváló böngésző volt – arra, hogy letöltsünk vele egy másikat.” – áll a sírkövön, ami a 27. évében elhunyt programra emlékszik. A sírkő egy dél-koreai kávézó tetején található meg, készítője nagyjából 130 ezer forintnyi koreai won elköltésével valósította meg a furcsa poént.

A civilben webfejlesztőként dolgozó művész az egykori Internet Explorert leginkább egy bántalmazó kapcsolathoz tudja hasonlítani: szerette, de legfőképp rá volt szorulva, mivel bő tíz évig, mikor a világ legnépszerűbb böngészője volt az Explorer (1999 és 2011 között), meg sem lehetett kerülni azt, hogy egy fejlesztő optimalizálja a weboldalak kinézetét Internet Expolerre.

Nem csak fejlesztőként, de sima felhasználóként is minden bizonnyal sokakban élénk emlékek élnek a böngészővel, de akár pozitív, akár negatív tapasztalataink is vannak, valószínűleg sosem felejtjük el, hogy létezett.

Mi ez itt?

A Totalcarnál alap az autók iránti rajongás, ugyanakkor nagyon sok olyan dolog is érdekel minket, ami nem autó - az agyunkban ugyanazokat a receptorokat mozgatják meg ezek, mint egy homologizációs célból kiadott Impreza. A Totalcar TeChno rovatában a világot és az autóipart meghatározó technológiák mellett hajókról, órákról, repülőkről, kütyükről, játékokról és barkácsolásról olvashatsz, a címlap többi részét pedig továbbra is az autók és a motorok uralják, változatlan mennyiségben.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!