Elkészült a PS5 Slim változata – házi módszerekkel

2022.06.22. 11:19

A PS5 egy hatalmas méretű konzol, és formája is inkább megosztó, mintsem egyértelműen szép, a lelkes házi barkácsolók azonban bármit megoldanak. Egy Matt Perks nevű videós mutatta meg, hogyan készítette el a gép vékony változatát, amihez hasonló vélhetően a Sony-tól is érkezni fog, a szokásos Slim névvel.

Persze nem véletlenül annyira vastag és nagy a gyári PS5, a legtöbb helyet a hűtőrendszer és a beépített tápegység foglalja el, ezeknek ki kellett kerülniük a géptestből. A tápegység különálló egységként elrejthető a TV-szekrény mögé, a hűtést pedig vízhűtővel oldotta meg, ami nem csak a processzort, hanem az SSD-t és a többi áramkört is hűvösen tartja.

Voltak problémák a légáramlatok kitalálásával, egy PS5-alaplapot sikerült is megsütni a tesztelés során, de a végére minden megoldódott: még a gyárinál jóval lejjebb is lehetett vinni a működési hőmérsékletet, és ami fontos, a kísérleti eszköz minden gond nélkül működik. Vélhetően érkezik majd a valódi, gyári PS5 Slim is, ami az eredeti PS5 gyermekbetegségeit javítja, és vélhetően az energiafogyasztást is alacsonyabb szintre csökkenti.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!