A bicikli hátsó féktárcsáját hajtja egy új e-bike átalakító szett

2022.06.29. 15:29

Most már elég sok gyártó csinál mindenféle olyan készletet, ami hagyományos bicikliből elektromost csinál, de ezek közül a legtöbbnél ki kell cserélni a hajtókart vagy a hátsó kereket, macerás le- és felszerelni, sokan nem is tudják otthoni körülmények között. A Skarper DiskDrive viszont más, a váz bal hátsó traktusára villámgyorsan felszerelhető, és a féktárcsán keresztül segíti a tekerést.

Az Egyesült Királyságból érkező ötlethez egy darab, néhány grammos pedálfordulat-érzékelőt kell rögzíteni a bringán, mellette pedig a 3,3 kilós, nagy egységet bármikor le-fel lehet szerelni, néhány másodperces patentolással. 202 Wh kapacitású lítium akkumulátor és 250 wattos motor segíti a hajtást, ezen kívül van benne egy beépített hátsó lámpa is. 2,5 órás töltési idő mellett akár 60 kilométeres hatótáv is elérhető egy gyengébb rásegítéssel, a rásegítési végsebesség pedig a különféle szabályoknak megfelelő maximum: Európában 25 km/h, Amerikában viszont 32 km/h is lehet.

A BikeRadar információi szerint a Skarper DiskDrive rendszer jövőre kerül kereskedelmi forgalomba, ára pedig 1000 font lesz – ez nem hangzik soknak, de ha belegondolunk, hogy ez már 455 ezer forint, akkor mindjárt nem is olcsó.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!