A kutyának sem kellett a méregdrága, békazöld Corvette

2022.07.01. 13:53

A Z06 Own the Color nevű NFT árát stílusosan kriptovalutában adták meg: licitálni 206 Ethereummal lehetett volna, ami durván 228 ezer dollárnak, vagyis bő 82 millió forintnak felel meg. Ám minden arra mutat, hogy egy jóval olcsóbb listaárú autóért, és egy digitális műalkotásért senki nem volt hajlandó ennyit fizetni.

A terv az lett volna, hogy a Chevrolet el is készíti a Nick Sullo grafikáján szereplő egyedi zöld színű, karbon-felnis autót, és a kép tulajdonjoga mellé, amire az NFT vonatkozik, ezt is megkapja az aukció nyertese. Ám úgy néz ki, az NFT-k iránt érdeklődők tudnak számolni is: egy Corvette Z06 listaáron 90 ezer dollár körüli összegbe kerül, azaz a képért és az egyedi színért 138 ezer dollárt fizethettek volna.

A Chevrolet részéről úgy nyilatkoztak, hogy a projekt így is értékes tapasztalatot jelent a márka számára, és egyben értékes kapcsolatokat tudtak kiépíteni általa. Azt mondják, most továbblépnek, és felhasználják az itt szerzett tapasztalatokat a jövő hasonló projektjeiben.

Ez egyébként azt is jelzi, hogy vége annak a rövid időszaknak, amikor az NFT-vel bármit, szinte bármilyen áron el lehetett adni: lassan az egyedi, birtokolható digitális objektumokat is beárazza a piac, és a Chevrolet-éhez hasonló, indokolatlanul drága ajánlatokat nem fogadja be.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!