Energiát termel és szén-dioxidot köt meg az algás napelem

2022.07.15. 11:41

Nem csak az újrahasznosítási technológiákban, de a panelek összetételében is komoly fejlődés előtt állnak a bioreaktorok, egy mexikói cég pedig nagyon érdekes koncepciót leplezett le. A Greenfluidics speciális paneljei a hagyományos kristályos megoldásokhoz képest teljesen működnek: napfény alatt növekedő algákkal töltött víz semlegesíti a szén-dioxidot, hogy oxigént tudjon termelni helyette, a folyamat során pedig a felfokozott hővezető képességűvé tett víz hőenergiájából nyerik ki a villamos energiát.

A dolog nem teljesen új, Hamburgban már egy teljes egészében algák általi energiával működő ház is létezik demonstrációs céllal, viszont a Greenfluidics minden bizonnyal piacra dobná a technológiáját, amit nagyjából három év fejlesztés után, de még idén elkezdenék árulni.

Állításaik szerint az egy négyzetméter algás panel 328 kWh energiát termel egy évben, télen pedig további 90 kWh energiát takaríthat meg a közvetlen hőleadással, elhelyezés szempontjából pedig árnyékolóként is használhatók a zöld panelek, ami szintén egy természetes energiamegtakarítási forma lehet.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!