Cserélhető versenycsíkokkal jön a Lego Camaro

2022.07.16. 14:20

Sokszor megírtuk már, hogy az igazán állat autók szempontjából mekkora flow-ban van mostanában a Lego: a pici Countach, a közel négyezer elemből álló Ferrari SP3 és a lenyűgöző DeLorean DMC-12 mind telitalálat. Most itt a legújabb készletük, amivel megint pontosan céloztak: az 1969-es Camaro Z28 kimondottan csinos lett.

A Legónál okosan választják ki, hogy milyen típusokat érdemes kockákból megálmodni. Azon túl, hogy ezek az öreg izomautók mára klasszikusok lettek – a Legónál is az Icons szériába sorolják – és rendkívül népszerűek, a formájuk is relatíve könnyen lehozható Lego elemekből.

A végeredmény így se kevésbé bravúros, mert bár a forma egyszerű, az akkori izomautókra jellemző kólás doboz dizájn általában sok helyen finoman ível, amit a tervezők ügyesen megoldottak.

A Legónál arra is figyelnek az utóbbi időben, hogy egy ilyen szett valamennyire moduláris legyen. Gondoljunk csak a már említett DeLoreanre, amit háromféleképpen is össze lehet rakni, vagy épp a Mustangra, amiből építhető normál és tuningolt változat is. Nincs ez másképp a most megjelent Chevy esetében sem, sőt, itt több módon is egyedisíthetjük majd az autót. Összerakható kupéként és kabrióként is, illetve a jellegzetes, színes versenycsíkokból is háromféle színűt építhetünk rá.

A motorteret se lazázták el: a 4,9 literes V8-as legszűrőházának a tetejéről még a 302-es felirat se maradt le, ahogy a blokk színe is a piros, ahogy a valóságban. Az olyan finom részleteket se hanyagolták el, mint a piros és bordó elemekből készülő beltér vagy a csomagtérajtóval együtt nyíló, annál a valóságban is kicsit szélesebb, gyári kacsaszárny.

Az 1456 darabos szettet augusztus elsejétől lehet megvásárolni Magyarországon és a 10304-es cikkszám alapján érdemes keresni. A készlet részletessége és elemszáma alapján nem meglepő, hogy az ára is húzós: 64990 forintot kell majd érte fizetni.

Forrás: Lego

A Lego Mustang összerakásáról még videónk is van:

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!