Közel egymilliárd dollárnyi bitcoint adott el a Tesla

2022.07.21. 15:14

Tavaly még nagyon más volt a Tesla hozzáállása a bitcoinhoz: egyfelől bejelentették, hogy lehet kriptovalutával fizetni autóért, másfelől pedig invesztáltak is 1,5 milliárd dollárt bitcoinba. Autóért azóta környezetvédelmi okokra hivatkozva nem lehet fizetni direktben bitcoinnal náluk, most pedig nagyon jelentős részét eladták a megcsappant értékű kriptójuknak: az összes BTC-jük 75%-át nagyjából 936 millió dollárért adták el.

Elon Musk korábban a Twitterre írta ki, hogy a Tesla nem fog bitcoint eladni, ez láthatóan nem így alakult. Állítása szerint nem a bizalma tört meg a bitcoinnal kapcsolatban, egyszerűen csak a vállalatnak szüksége volt készpénzre, és ezt így volt a legegyszerűbb megoldani.

A Tesla szállításai továbbra is lassuló tendenciát mutatnak, viszont gyártásoptimalizálással és árnöveléssel tudta javítani profitját a cég, a legutóbbi negyedévben 2,26 milliárd dollár nyereséget tudtak elérni 16,9 milliárd dolláros forgalommal, egy éve ilyenkor 1,1 milliárd dollár hasznot csináltak 11,9 milliárd dollár teljes forgalommal. A 2022-es első negyedévben 18,7 milliárd dollár forgalomból csináltak 3,3 milliárd dollár hasznot, ennél viszont határozottan rosszabb volt ez a második negyedév.

Címlapkép forrás: Reuters

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!