2025-ben jöhet a következő generációs Volkswagen kezelőrendszer

2022.07.27. 11:56

Hein Schafer, az amerikai Volkswagen termékstratégiáért felelős igazgatója adott egy interjút a CarBuzz számára, amiben számos egyéb téma mellett az autók szórakoztató elektronikai része is előkerült.

A Volkswagen a saját ügyfeleitől és a JD Power felméréséből tudja, hogy az amerikai felhasználók jellemzően szeretik a fizikai hangerő- és klímaállító gombokat és tekerőket, de európai gyártóként egyéb piacok alapján is mérlegelniük kell. Első és legfontosabb feladatuknak azt tartják, hogy az érintőképernyős-csúszkás világban a lehető legkényelmesebb megoldást találják meg, viszont elképzelhető, hogy az amerikai piacon több fizikai gombbal szerelt autó kerül forgalomba.

Schafer szerint az új rendszerekkel nem feltétlenül az érintőképernyő a baj, szerinte a szoftveres problémák miatt rossz sok ember első benyomása, természetesen nem tagadta, hogy náluk is elég sok ilyen hiba előfordult – az első szériás ID.3-ak ismeretében nehéz is lett volna tagadni –, de dolgoznak a problémák megoldásán. Szerinte már a mostani szoftverfrissítésekkel is jelentőset javult a helyzet, de dolgoznak egy nagyobb frissítésen, és kiemelte a márkakereskedők fontosságát is: szerintük egy jó kereskedő, ha az autó átadásakor megtanítja a rendszerek kezelését, sokkal kevésbé lesz frusztráló és idegen az élmény. Persze az Apple óta tudjuk: a jó szoftver olyan, amit óvodástól nagymamáig mindenki készség-szinten tud kezelni.

Azt is megtudtuk, hogy 2025 környékén lehet várni a következő generációs Volkswagen kezelőrendszert, itt a megjelenések várhatóan teljesen meg fognak változni, nem zárható ki egy Apple CarPlay integráció, illetve az Android Automotive-val való együttműködés sem.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!