Ilyen mobillal készül a Nio

2022.08.10. 10:17

Ahogy a mobilos és tech cégek számára vonzó és szükséges az autós piac, úgy igaz ez fordítva is, a Geely-Meizu felvásárlás tipikus példája ennek, a Nio pedig saját okostelefonnal készül autói mellé. Természetesen a Nio mobil esetén is alapvető lesz, hogy az autóik kezelőrendszereivel tökéletesen működjön együtt, de egyéb szempontokból sem akarnak sok kompromisszumot, legalábbis a mostani hírek alapján.

Az Auto Stinger információ szerint a Nio egyből a csúcskategóriát célozná meg, Android rendszert futtató telefonjukba a Qualcomm legfrissebb és legerősebb rendszerchipjét teszik majd bele: ez jelenleg a Snapdragon 8+ Gen1, de mivel a mobil bemutatója csak jövőre várható, így vélhetően ennek a lapkának is inkább az utódját teszik bele.

A gyorstöltést egész biztosan hangsúlyozni fogják a mobil kapcsán, a Qualcomm gyorstöltési technológiájára építő töltési rendszer egy mobilos szinten nagynak számító, 4500-4800 mAh kapacitású telepet is 25 percen belül teljesen fel tud tölteni a 100 watt körüli töltési teljesítményével, ehhez már szükséges lesz két különálló cellából készített pakkot belerakni a hőterhelés és a töltésvezérlés miatt.

Nem spórolják el a kijelzőt sem, a QHD+ (tehát a normál HD kijelzőhöz képest négyszeres pixelszámot nyújtó, 1440p) felbontású AMOLED panelbe rögtön építenek egy ultrahangos ujjlenyomat-olvasót is, ami a sima optikai megoldásoknál gyorsabb és biztonságosabb feloldási rendszert kínál. A hivatalos adatok érkezéséig persze még várnunk kell, és a forrás sem jelöl meg mindent pontosan, a kamerarendszer kapcsán mindössze annyit említettek, hogy csúcskategóriás lesz, ami önmagában nem túl sok információ, és a várható ár is csak spekulált, 1000 dollár körüli összege a csúcstelefonoknak megfelelő, 400 ezer forint fölötti lenne.

Ilyen és ehhez hasonló tartalmakért kövesd a Totalcar TeChno Facebook-oldalát is!