Hogyan születnek az ikrek?

2010.03.26. 17:33

Filmünk nem egy nem létező országban, kitalált szereplőkkel játszódik. Ez a valóság, a hazai, trükkös-szennyes valóság.

Szeretne Ön sokat keresni egy autón? Mi a teendő? Ki kell nézni egy nagy értékű kocsit, mondjuk a mobile.de-n, felhívni a kereskedőt vételi szándékkal, érdeklődni, majd megkérni, küldje el e-mail-ben a forgalmiját. Nyilván megteszi, mert el akarja adni az autót. Rajzolunk egy számlát vagy adásvételit mellé, máris megvannak az autó származásellenőrzéséhez szükséges adatok (igazából most már nem kell ez se).

A származásellenőrzés megjön, hogy a jármű tiszta, hiszen a kereskedő most is árulja a neten. Lopatunk  a megfelelő szakemberekkel egy ugyanolyan színű, felszereltségű autót, és beüttetjük egy ügyes iparossal a külföldi autó vázszámát a lopottba. Már meg is született az ikerpár, két egyforma autó, egyforma vázszámmal, a mienk ugyan egy kicsit lopott, mégsem körözik.

Most már csak forgalmit kell szereznünk, de mivel ilyen körökben mozgunk, tudjuk, hogy két EU-s ország üres forgalmiját nagyobb mennyiségben ellopták és mi tudunk is ilyet szerezni, vagy egyszerűen hamisítunk egyet. Vehetünk még a neten porig égett autót is, amiből egy kis darab lemezt, vagy tornyot kell csak hazahozni, és van tiszta forgalmink is. Szépen kitöltjük az üres forgalmit a kereskedőtől kért külföldi forgalmi alapján, és mehetünk vizsgára, természetesen okosba'.

A regadót befizetjük, azzal nem lehet mit kezdeni. Eddig kellett eredetiségvizsga (ez is okosba' ment), most már az sem kell, csak ha a bank kéri. Rendszámot felvesszük és keresünk neki vevőt. Találunk is egy csövest, aki egy üveg borért, vagy egy-két ezer forintért (költséghatékonyság, ugye) aláírja a papírokat. Lakcímkártyát, közüzemi számlát, bankszámla-kivonatot, komoly fizetést, stb. csinálunk neki. Behitelezzük a minimális beülővel a kocsit, megkapja a hitelt, felvesszük a pénzt és kerestünk az autó értékétől függően akár 5-10 millió forintot. Mit csináljunk a kocsival? Ha már itt van, ne vesszen kárba (költséghatékonyság, ha még nem mondtam volna), nézzük meg a mobile.de-t és keressünk egy ugyanolyat.

Telefon a kereskedőnek, és még egyszer az egész elölről. Lehet színezni is a dolgot. Legyen, mondjuk a következő vevő egy cég. Cégkivonatot letöltünk a netről, aláírási címpéldányt, illetve a hitelhez szükséges papírokat legyártjuk, a cég meg majd megtudja, hogy vett egy autót, amikor az önkormányzattól megjön a gépjárműadó, vagy a bank nagyon keresi az autót. És újra, és újra. Nemhiába, kreatívok vagyunk, na!

Mit lehet tenni? Vigye el az autót eredetiségvizsgára ön. Ne bízza az eladóra.