Tőled hány bringát loptak?

2013.12.25. 07:25

Költözködéskor előkerülnek olyan dolgok, amire nem is emlékszik az ember. Ez történt velem is, többek között egy dinamót és egy lámpát találtam. A néhai bringámról.

Nem nagy cucc, a dinamós világítás már kiment a divatból. Igazából én is azért szereltem le a bringámról, mert raktam rá elemes lámpákat, amelyek ugyebár sokkal jobban világítottak már akkor is. Ma meg már van olyan lámpa, ami tényleg úgy világít, mint egy légvédelmi reflektor. Azért némi önmérsékletet tanúsíthatnának, akik ezeket a szuper LED-es lámpákat használják, mert tényleg annyira vakítanak, mint az autók refijei.

Visszatérve a megtalált dinamóra, az a bringa, amin eredetileg gyári tartozék volt, már rég nem az enyém, hisz ellopták. ( Annak idején megírtam a sztorit, mivel a bicajt felrakták a Tesz-veszre, az orgazda meglett, 170 további bringával. Csak az enyém nem.) A dinamó és az első lámpa is csak azért maradt meg, mert leszereltem róla. Asszem, a hátsót elajándékoztam már valakinek.

Kidobni sajnáltam őket. Nullaszor használt dolgokat akkor sem szívesen dobok ki, ha történetesen kimentek a divatból. Erre az esetre adá az úr nekünk az egyforintos aukciók intézményét, fel is raktam a lámpát és a dinamót a Vaterára. Nekem bevált a dolog, mert eddig mindent megvettek így, sőt, a kurrensebb dolgokat drágábban, mintha fix áron árultam volna. Azokra rá sem néznek sokszor a vevők, az egyforintosokra meg igen. A tipp Csikóstól jött, és bevált.

Döbbenetesen kis érdeklődés volt a cucc iránt, ami a kivilágítatlan biciklisek mennyiségét látva érthetetlen. Végül valaki megadta az egy forintot mindkettőért, aztán a végén, hogy tutira nyerjen, nagy merészen rárakott mindkettőre 105-105 forintot. Pedig nem kellett volna, a véghajrában sem licitált senki más, csak ő. Megspórolhatott volna egy kétszázast.

Amikor a lámpát és a dinamót átvette, beszélgettünk pár szót, elmondtam, hogy tőlem már két bicajt loptak el. A vevőt erre elmesélte, hogy tőle meg hármat. Ez azért durva arány, elég nyilvánvaló, hogy az alkatrészek és maguk a bringák is sokkal könnyebben elsózhatók, ha az illető nem olyan hülye, hogy felismerhetően hirdeti a neten. Ezzel együtt is nyilvánvaló, hogy már rég nem azért lopják egyesek a bringát, mert tekerni szeretnének. Egyszerűen ráállt egy iparág, hogy a lopott bicajokat megvegyék, eladják, alkatrészként értékesítsék. Vagy tévednék?

Nem tudom. Most viszont amúgy is karácsony van, érdemes számot vetni. Arra lennék kíváncsi, hogy életedben eddig hány kerékpárt loptak el tőled. Szavazz! Hátha végre történik valami.

Hány kerékpárt loptak tőled?