Jó gyökérnek lenni?

2007.07.04. 08:39
0 hozzászólás
Én nem értem ezeket a fiúkat/lányokat. Orrba-szájba marják őket, hol a cégvezetés politikai kapcsolataival, hol az intézkedéseik jogosságával. Erre mit csinálnak? Még bunkók is, pedig meddig tartana normális hangnemben beszélni az ügyféllel?

Jó, gondolom sokadszor elmondani ugyanazt fárasztó, na de kérem, pont ez az ügyfélszolgálat lényege. Aki erre nem alkalmas, azt fel sem kéne venni, nemhogy vezetőnek kinevezni.

Még február környékén kezdődött. Tudják, amikor a parkolási cégeknek gyorsan ki kellett postázniuk a múlt századi nem fizetéses dolgaikat, mert utána már keresztet vethettek rájuk. Nos, én akkor hirtelen két levelet is kaptam. Kezdem a nem centrumossal. Valami himi-humi bt. volt a feladó, de nem ajánlva jött - nem kellett aláírni az átvételét. A borítékban már a Budapesti Parkolási Társulás kedves levele volt, valami ősrégi, két évvel korábbi parkolásról, amiért állítólag nem fizettem. Ki emlékszik már? Persze csekk is volt a borítékban.

Írtam nekik egy levelet, hogy valószínűleg visszaélnek a nevükkel, mert tőlük teljesen függetlennek tűnő feladó próbál pénzt kicsikarni tőlem a nevükben. Ha nem ők írták a levelet, akkor szívesen segítek a feljelentésben, ha mégis ők írták, akkor lesznek szívesek megmutatni a fényképeket a parkolásról, mert nem is emlékszem, mikor merre jártam. Két ok miatt írtam ezt nekik. Az egyik, hogy tényleg nem tudom, hová menne a csekken befizetett pénz. És ha nem nekik, lehet, hogy még egyszer követelnék tőlem, és akkor hiába mutogatnám a szelvényt. A másik, hogy ha esetleg nem lenne fényképük, akkor meg azért nem fizetnék, ugye.

két napon belül válasz e-mailben meg is kaptam a fényképeket.

Májusban jött tőlük válaszlevél. A himi-humi bt. feladóról egyáltalán nem szóltak, csak annyit írtak, hogy tényleg lógok nekik, és az irodájukban megtekinthetem a fényképeket, vagy lekérhetem e-mailben is. Hoppá-hoppá! Már írtam is az e-mailt a megadott címre, a levélben szereplő hivatkozási számmal, és két napon belül válasz e-mailben meg is kaptam a fényképeket. 2007., Magyarország. Szerintem így kell működne. Tökéletes.

A fényképeken jól látható az autóm, a rendszáma is - ami ugye nem elég az azonosításhoz -, és a képek sarkában ott a pontos dátum-idő. Winkler erre azt mondta, kérjem le a fényképezőgépük - amivel ezek a képek készültek - hitelesítési jegyzőkönyveit, mert bármelyik gépen állítható a kijelzett dátum... És még engem nevez állandóan kötözködőnek. Én viszont nem szaroztam, kitöltöttem szépen a csekket - amit a második levélben kaptam, aminek már ők voltak a borítékon is a feladói -, és befizettem. Agyő, viszlát.

Ezzel az üggyel párhuzamosan folyt a másik is, ami szintén még február környékén kezdődött. Mint említettem, két levelet kaptam akkoriban egyszerre. A másik a változatosság kedvéért Centrum Parkoló-s volt. Az is valami ősrégi ügy, arra sem emlékeztem, így nekik is megírtam, hogy megtekinteném a fényképeket. Hátha...

Náluk, úgy tűnik, nem csak a Nintendóval sasszézó őrök a gorombák.

Múlt héten jött a válaszuk - júniusban! Náluk, úgy tűnik, nem csak a Nintendóval sasszézó őrök a gorombák. Nem elég nekik az össznépi utálat , a parkolóőrök megverése, még rá is tesznek egy lapáttal. A levélben szó szerint ez áll: " ...tájékoztatjuk, hogy a levelében foglaltakat - tekintettel arra, hogy eljárásunk a vonatkozó jogszabályi rendelkezések előírásai szerint történt - nem áll módunkban figyelembe venni." Így, aláhúzva. Bakker, testvérek, hát akkor ne vegyétek figyelembe, csak mutassátok meg a képeket.

Elhiszem, hogy valahol valamelyik paragrafus csak annyira kötelezi őket, hogy kipostázzák a fizetési felszólítást, de azért még beleférne egy kis kommunikáció is, nem? A másik cégre talán másik paragrafus vonatkozik, hogy ők normális hangnemben, simán intézték az ügyet? El tudom képzelni , ahogy a Centrumnál a reggeli meetingen egymás kezét fogva kántálják: ma is bunkók leszünk, ma is szarunk mindenkire, ma is bunkók leszünk, ma is szarunk mindenkire.

Felhívnám a figyelmüket, hogy nemcsak a parkolóőreiket kell elküldeni kommunikációs tréningre, hogy az utcai harcokban verbálisan megállják a helyüket - bár erre szerintem ritkán kerül sor, egyből verést kapnak -, hanem a fél vezetőséget is. Mert ezt a levelet az ügyfélszolgálati igazgató írta alá. Vagyis még csak alá sem írta.

Ha jön a végrehajtó, majd odaadom az egyik pólómat

Tuti behozná az árát a tanfolyam, mert én például tényleg kötözködő vagyok, és ha nekik nem áll módjukban figyelembe venni a levelem, akkor sajnos nekem sem áll módomban az övékét, amit mellesleg meg sem kaptam, mivel ez sem ajánlva jött. Már rég kifizettem volna, mint a másikat, de ők pereljenek csak a hatezer forintért. Ha jön a végrehajtó, majd odaadom az egyik pólómat vagy fél pár cipőmet, nagyjából ez fedezi is, nem kérem a visszajárót. A perköltséget külön kell majd perelniük. De ahogy mostanság áll a bírósági statisztikájuk , úgy tűnik, erre elég kicsi az esély.