Időbeosztás, programok, miegymás

2013.05.28. 17:25

Nem kis meglepetésünkre rekordidő alatt telt meg a Totalcar - Hungaroring pályanapi regisztrációja és nem csak az, hanem a vezetéstechnikai tréningre jelentkezők is elözönlötték Angéla postaládáját.

Úgyhogy most szólok, hogy belelt. Tényleg nincs több hely, sajnálom srácok, ismerősök, barátok, ha nincs, akkor nincs. Gyorsan kiírtuk mindenhová, hogy teltház, sajnos a fórumokon ez nem jelenik meg, így még mindig özönlenek az e-mailek.

Megnyugtatásul mondom, hogy ha ez a rendezvény jól sikerül és mindenki elégedett, akkor augusztusban csinálunk egy egész hétvégét, két teljes nappal, 200 autóval.

Viszont - és ez nagyon fontos - a Totalcar - Hungaroring Pályanap nem csak azért jó, mert lehet zörgetni a Grand Prix pálya széles aszfaltján, nem. Mi mindig is ragaszkodtunk ahhoz, hogy a rendezvényeink sokkal inkább legyenek baráti összeröffenések, mint hidegen sajtolt, letudott körök a végükön egy talicska pénzzel.

Ezért annak is jó móka, aki csak kilátogat, hiszen elve ingyenes és mindenféle jópofa dolgot lehet csinálni. Szolgáltatásaink és támogatóink köre is bővült, szerencsére.

- Az ötvenedik születésnapját ünneplő Carrera elhozza a Hungaroring általuk épített 1:32-es méretarányú mását, melyen bárki kedvére játszhat.

- A SimTechsRacing két, élethű mozgó szimulátorral képviselteti magát és én mondom: remek szórakozás, pláne, hogy a másodperceket nem saját, utcai autónkkal kell kergetnünk.

- A Dension jóvoltából minden regisztrált pályanapi résztvevő jogosult egy 25 százalékos kedvezményt biztosító voucherre, amit a Dension standján vehet fel, miután felmutatta karszalagját. Ez bármelyik - Dension által beszerelt vagy forgalmazott – terméknél érvényesíthető.

- Gumis Peti is kivonul mobil szervizével, ingyen és bérmentve dobja le a karkaszra kopott gumit és rakja fel a friss, ropogósat.

- Aki bajban van, az ellátogathat a Totalcar Műszaki Elsősegély Pontra, ahol Novoth Tibi és profi diagnosztikai műszerei küzdenek meg a villogó check-engine-lámpákkal, illetve minden egyéb műszaki problémával. Tibor tanácsol, kiolvas és javít, ha kell, mindezt ingyen. Ma tudtam meg, hogy plusz diagnosztikai-műszer lavinával készül. Ha gondja-baja van, Tibort megtalálja a Totalcar-boxnál, az oszcilloszkóptól balra.

- A gyermekeknek persze ugrálóvár, kis villanyautó- és motor a paddock alatti aszfaltozott parkolóban. A Hungaroring Kart Center pedig jelentős kedvezményt ad áraiból, így egy menet 1500 forint a felnőttnek és 1200 a gyerekeknek. Nem kizárt, hogy mi is itt kötünk ki Bandistul-Karottástul, ha netán autóink feladnák a küzdelmet, amire - valljuk be - mindig van esély.

- Standdal képviselteti magát a Bitframe, az elektronikai kütyük frissen indult webshopja, ahol minden látogató (figyelem, nem csak a regisztráltak) 10 százalékos kedvezményt kapnak az amúgy sem húzós akciókamera-kínálatból. Velük karöltve pedig a magyar Time Attack bajnokságot szervezők is ott lesznek, talán érdemes megnézni, mit hoznak ki a fiúk a talán legolcsóbban űzhető autósportból.

- Bónusz, hogy a Hungaroring Off Road központja is becsatlakozik és az ő programjuk egész élvezetes, pláne, hogy bárki a kormány mögé ülhet. Az off-road taxi 3500 Ft/autó (azaz az instruktor és három utas), a 10 hektáron elterülő pálya pedig helyenként elég dermesztő tud lenni. Ha ön úgy gondolja, hogy kipróbálná magát, akkor 3900 Ft/sofőr áron megetheti, ez esetben csak ön és az instruktor ülnek az autóban (utóbbi a jobb egyben). Mindkét program időtartama egyaránt 15-20 perc.

- Ezen felül képviselteti magát a Nissan, Toyota, Honda, Mercedes, Mazda és a VW-csoport is. Ki versenyautóval, ki utcaival és lesz olyan, akinél vezetni is lehet.

- Étel-ital, étterem, büfé, természetesen biztzosított. Ahogy a zenei aláfestés is.

FONTOS!

A kilátogatók és a résztvevők a boxutca mögötti paddockban parkolnak úgy, hogy a középső közlekedőút átjárható maradjon. A parkolást segítők irányítják. Ha ez a fenti parkolóhely megtelik, akkor a pár méterrel alant található parkolót veszik igénybe a látogatók, a regisztráltak odafent maradnak, mivel a Vezetéstechnikai Centrum instruktorai innen kísérik le autóikkal az egyes csoportok résztvevőit. Az egyes csoportok beosztását (pályanap- és tanpálya) idejében közöljük, hogy az esetleges korrekciókat elvégezhessük legkésőbb egy héttel a rendezvény előtt.

A regisztráció a paddockban zajlik, a regisztrációs pont ki lesz táblázva, eltéveszteni lehetetlen. Csak az hajthat fel a pályára, akinek érvényes matricája és karszalagja van.

Kapunyitás reggel hétkor, azaz 7:00-kor. A 9:30-kor kezdődő eligazításon résztvenni mindenkinek kötelező, akinek karszalag van a csuklóján és vezetni akar aznap. Unalomig ismert dolog, de ismételni sosem elég, még a Forma-1-ben is van brífing minden futam előtt, mindig. Itt is lesz.

A regisztráció meggyorsítása végett jó, ha mindenki, aki a nevével regisztrált és a pályára készül, kitöltött felelőségvállalási nyilatkozattal érkezzen.

A pályanapi időbeosztás a következő (ha elkészülnek a listák, azonnal közöljük a tanpályást is):

7:00 – Kapunyitás
7:00 – 9:20 – Regisztráció, karszalagok, matricák átvétele

9:30 – Gyorstalpaló eligazítás

10:00 – 10:25 – Első csoport / 1
10:30 – 10:55 – Második csoport /1
11:00 – 11:25 – Harmadik csoport /1
11:30 – 11:55 – Negyedik csoport /1

12:00 – 12:25 – Első csoport /2
12:30 – 12:55 – Második csoport /2
13:00 – 13:25 -  Harmadik csoport /2
13:30 – 13:55 – Negyedik csoport /2


14:00 – 14:25 – Első csoport /3
14:30 – 14:55 – Második csoport /3
15:00 – 15:25 – Harmadik csoport /3
15:30 – 15:55 – Negyedik csoport /3


16:00 – 16:25 – Első csoport /4
16:30 – 16:55 – Második csoport /4
17:00 – 17:25 – Harmadik csoport /4
17:30 – 17:55 – Negyedik csoport /4

Amíg a pálya előírásai engedik – Open pitlane session

Friss információval folyamatosan jelentkezünk a totalcar.hu/palyanap - oldalon.

Bitframe BMW Capriolo Citroën
Continental Dension Ford
Hungaroring Honda Mazda Motul
MTM Nissan OKF Tanpálya
SimTechsRacing Time Attack Shimano Toyota
Peugeot