Nem áll rosszul a Jaguar szénája

2009.01.08. 15:13
0 hozzászólás


Fene sem érti ezt a válságot. A Toyota gyáraiban hosszú napokig csak lófrálnak a dolgozók, ellenben a BMW és a VW Gruppe szárnyal. Érdekes, de míg nemrég arról adtunk hírt, hogy a Jaguar elbocsájt, most kaptunk egy vérbő sajtóközleményt, melyből kiderül, hogy nem is olyan drámai a helyzet. Az XF, úgy látszik, beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

 

A Jaguar eladási statisztikája 2008-ban…

A Jaguar 2008- ban több mint 65000 autót értékesített, ami 8 %-os emelkedést jelent a 2007 - es adatokhoz viszonyítva. Ezáltal a Jaguar az egyike azon keveseknek, akik évről-évre, folyamatosan növelni tudják eladásaikat.

Mike O'Driscoll ügyvezető az alábbiak szerint értékelte a vállalkozás 2008. évi eredményeit.
A 2008-as gazdasági év kihívásai ellenére a Jaguar gyár nagyon jól teljesített.
Bemutattuk a minden elemében új XF modellt, amely elnyerte az év autója díjat, két neves Angol szaklapnál, világszerte pedig még 30 különböző díjjal büszkélkedhetünk, mely komoly értékesítési eredményeket hozott.


Az XF modell az első lépés az új, izgalmas sport autók kifejlesztésének irányába, amely világszerte megfelel a szenvedélyes vezetők magas elvárásainak. Az autóinkat a világ több mint 60 országában értékesítjük. Külön köszönettel tartozunk importőreinknek, akik segítségével 50%-kal növeltük eladásainkat Oroszországban, 25%-kal a Közel Keleten és 35%-al Kínában.

A 2009 - es évet új generációs benzines és dízel motorjaink bemutatásával kezdjük, amelyekkel új standardot állítunk fel teljesítmény, gazdaságosság és hatékonyság tekintetében.
Bemutatjuk új diesel modellünket az XF-ben, amelynél jelentősen eredményeket értünk el CO2 kibocsátás, üzemanyag takarékosság és teljesítmény vonzatában. Az általunk gyártott modellek megfelelnek a modern világ kihívásainak, valamint az ügyfelek elvárásainak, oly módon, hogy mindezek mellett hűek maradnak a Jaguar „gyönyörű és gyors” autókról alkotott filozófiájához.

A Land Roverrel közösen, a Jaguar 400 millió fontot költ kutatás és fejlesztésre, valamint további 800 millió fontot szánnak kifejezetten új környezetvédelmi technológiák fejlesztésére. Az elmúlt évek fejlesztésének köszönhetően folyamatosan értékesítünk autókat az egyébként folyamatosan csökkenő gépjárműpiacon.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a 2009 - es év komoly kihívást jelent majd az autóipar részére, de biztosak vagyunk benne, hogy az intelligensen tervezett, fejlett technológiákat alkalmazó Jaguarok képviselik napjaink sportos autóit.