Zörög a haraszt

2009.03.31. 12:50
0 hozzászólás


Kezdődik? A „Reményeink szerint...” soha nem jelent jót. Véleményük mai cikkünkről.

SAJTÓKÖZLEMÉNY A CSIKI-BEGE CÉGCSOPORT AUTÓS CÉGEINEK CSŐDVÉDELMÉRŐL

A Csiki-Bege Cégcsoport autós cégei (Csiki-Bege Kereskedelmi Kft., Csiki-Bege Autoplaza Kereskedelmi Kft., Automax Flottakezelő Kft.) 2009. március 28-án csődeljárást kezdeményeztek maguk ellen és csődvédelmet kértek hitelezőiktől.

Ehhez a kényszerű lépéshez vezettek az általános gazdasági válság miatt az autópiacot sújtó 40-50 %-os visszaesés, a finanszírozási piac ellehetetlenülése – amely vevőt és kereskedőt egyaránt érint - és a történelmi mélységeket túlszárnyaló árfolyamveszteségek.

Ma Magyarországon gyakorlatilag bármilyen hitellel rendelkező adósra jellemző, a felelősség és a kockázat kizárólag az adósé, annak ellenére, hogy a hitelszerződések megkötésekor érvényes feltételeket az élet régen felülírta.

A csődvédelemmel kívánjuk elérni a hitelek átütemezését és a fizetőképesség helyreállítását. A megegyezés lehetősége védelmet nyújt a mintegy 150 alkalmazott munkájának, megélhetésének biztosítására, ügyfeleink, a hosszú évek alatt kiépített és cégcsoportunkba bizalmát helyező több ezres egyéni és vállalkozói kör üzleti biztonságára, amelyre eddigi kísérleteink nem bizonyultak elegendőek.

A csődvédelem a kiszolgáltatottságunkat és a hitelezők kockázatát csökkentik. A csődvédelem adta lehetőség esély a válságterv kidolgozására, az újabb tárgyalásokra, a napról napra változó és egyre romló piaci helyzetből való kilábalásra.

A jóhiszemű eljárás kapcsán megdöbbenve tapasztaljuk, hogy partnereink csődként, illetve felszámolásként kezelik az eljárást és azonnali végrehajtások kezdeményezésével blokkolják működésünket.

Reményeink szerint hitelezőinkkel meg tudunk egyezni, működési feltételeinket helyre tudjuk állítani és lehetőséget kapunk cégeink tevékenységének újraszervezésére.

Budapest, 2009. március 31.