Roncs-csere Fiat-módra

2009.06.03. 17:32

A roncsautó program ötlete eleve úgy nézett ki, hogy az állami támogatás nagyjából 250 ezer forintra tervezett összege mellé az importőrök, gyártók is engednek az árból ugyanennyit. Az állam már döntött: nem kívánja felpörgetni ezt a hörögve haldokló ágazatot, és eddig úgy tűnt, hogy az importőrök sincsenek olyan helyzetben, hogy készletkiszóró akciók után további kedvezményekkel próbálják élénkíteni az eladásokat. Vagy inkább lefékezni a mélyrepülésüket. De az is lehet, hogy eddig a csodára és az azzal egyenértékű állami támogatásra vártak.

A Fiat Magyarország azonban megunta a várakozást: itt az első roncsakció. Ugyan nem az eddig ígért 1000 eurós mértékű, de legalább valami. Kíváncsian várjuk, hogy milyen eredménnyel zárul és lesz-e követője.

A Fiat nem vár: Autócsere Program 2009. június 1-től

Autócsere programot indít a Fiat Magyarország Kft.: a Fiat valamennyi magyarországi márkakereskedője, a már megszokott kedvezményeken felül, további 180.000 Ft-os támogatást biztosít azon autótulajdonosoknak, akik 5 évnél régebben, Magyarországon forgalombahelyezett gépjárművüket, új Fiat személygépkocsira cserélik.

Hosszú ideje várunk Magyarországon arra, hogy a Kormány bevezesse, a sok európai országban már sikerrel útjára indított Roncsautó Programot, amely arra hivatott, hogy a nehéz gazdasági helyzetben a régebbi autók tulajdonosainak közvetlen anyagi segítséget nyújtson a régi, környezetszennyező gépkocsik fiatalabb, modernebb és sokkal inkább környezetbarát autóra cseréléséhez.

A kormányzati program még nem indult el hazánkban, és ki tudja, lesz-e egyáltalán. A Fiat Magyarország Kft.azonban úgy döntött: nem vár tovább és 2009. június 1-től elindította saját, Fiat Autócsere Program nevű kezdeményezését. A program keretében a Fiat személygépkocsik gyártója - Magyarországon jelenleg egyetlen autógyártóként- ilyen formában szeretne segítséget nyújtani a régi autók tulajdonosainak az autócseréhez.

Bravo Fiat!