Megpatkolják a gázpedálom, tralala!

2010.02.18. 15:01
0 hozzászólás

A következő mail esett be a levelesládánkba. Aki be szeretné kommentelni, hogy kissé reklámízű, annak igaza van, mégse fáradjon. Elvégre, ők legalább dolgoztak vele, leforgatták, vágták, satöbbi, tisztán tájékoztatási célzattal. Hoyg megtudjuk, mi történik az ominózus gázpedálokkal. Megérdemlik, és kész, külön piros pont a sajtósuknak.

Amúgy már volt magyarázó ábránk, sőt cikkünk is a témáról, de így, videóval sokkal érthetőbb. Hézagmérés, acél lapocska megfelelő méretének kiválasztása és beillesztése. Az egész nem több 20 percnél, a videó meg még rövidebb. A műtét ingyenes, ami  természetes, hisz visszahívásról van szó. Fontos hangsúlyozni: nem kötődik a garanciához, ha ez lejárt, akkor is ingyen megcsinálják. Szóval, vigyázz, kész, űrthechnika:

Magyarországon több tízezer tulajdonost érint a Toyota visszahívási kampánya. Számos ügyfelünknél tapasztalom, hogy nincsenek tisztában a gázpedál-beragadás szervizelésével, és nem is hinnék, hogy egy mindössze tízfilléres méretű lapocskát helyezünk be a pedálba.

Készítettünk egy kisfilmet a szerviz menetéről, amit küldünk szíves felhasználásra.

Üdvözlettel:
Zsitva Eszter

Időközben érkezett egy másik sajtóközlemény is, a Toyota Motor Hungarytól, mert Amerikában újabb gyanú merült fel. De nem kell aggódni, az a Corolla, nem ez a Corolla. Már-már felmerül az a gyanú, hogy a Toyota így akarja betölteni az összes létező médiát. Időközben a Honda is bepróbálkozott ugyan egy gyenge kigyulladó ablakemelőgombbal, de esélyük sincs a cégóriás mellett.

A TOYOTA MOTOR HUNGARY nyilatkozata

A TOYOTA Motor Hungary-nél értesültünk arról, hogy az Egyesült Államokban COROLLA tulajdonosok vásárlói panasszal éltek a Nemzeti Autópálya Közlekedésbiztonsági Ügynökség (NTHSA – National Highway Traffic Safety Administration) felé. Ezúton szeretnénk tájékoztatást nyújtani az alábbi tényekről:

Az érintett gépjármű, a 2009/2010-es COROLLA Európában nem került vagy kerül értékesítésre.

A 2007-ig Európában értékesített COROLLA Sedan az amerikai modelltől eltérő autó.

A kérdésben a mai napig legutolsó információ az Automotive News február 9-i számában publikált cikkből származik:

Az NHTSA-hoz (Nemzeti Autópálya Közlekedésbiztonsági Ügynökség) panaszok érkeztek a 2009/2010-es TOYOTA COROLLA kormányzásával kapcsolatban. Az ügynökség megfontolja a szándékolatlan irányváltozás kivizsgálásának kezdeményezését.”

A fentiekre válaszul a TOYOTA az Egyesült Államokban az alábbi nyilatkozatot tette:

A TOYOTÁ-hoz semmiféle hivatalos megkeresés nem érkezett írásban az NHTSA-tól amely a TOYOTA COROLLA kormányzásával lenne kapcsolatban. Bárhogy legyen is, a TOYOTA a legteljesebb mértékben együtt fog működni bármely szükségesnek ítélt vizsgálattal.”

Egy 2010. február 17-i sajtótájékoztatón az Egyesült Államokban értékesített 2009/2010-es COROLLA modellel kapcsolatos vásárlói panaszokra vonatkozó kérdésre Shinichi SASAKI úr, a Toyota Motor Corporation (TMC) alelnöke az alábbiakat válaszolta:

  • A TOYOTA értesült a vásárlói panaszokról.

  • Minden egyes vásárlói panaszt komolyan veszünk, érdemben kivizsgálunk és megfontolt döntést hozunk azokkal kapcsolatban.

  • A fenti esettel kapcsolatban az NHTSA-tól eddig semmiféle megkeresést nem kaptunk.

A fentieket a sajtótájékoztatón résztvevő média egyes képviselői úgy értették, mintha a TOYOTA az autók visszahívását fontolgatná.Ez nincs napirenden.

További információkkal kapcsolatban tájékoztatást adunk amint azok rendelkezésre állnak.