Lehúznád a kártyát és arrivederci?

2010.04.29. 19:54
0 hozzászólás

A világ egyik lebosszantóbb dolga a benzinkút kasszájánál várakozni. Szinte mindig előttünk bizonytalankodik valaki, a kártyáján nincs keret, kézpénzt keres zsebeiben vagy csokit válogat és egy üveg tömény megvásárlásán is percekig agyal.

Ugye, hogy milyen jó lenne ilyenkor csak letenni a dellát, vagy lehúzni a kártyát és arrivederci? Végre Magyarországon is megnyílt az első teljesen automata töltőállomás – remélhetőleg több is követi majd.

 

 

Az Envirochem Kft. mondhatni úttörő jellegű vállalkozásként április 29-én megnyitja az ország első teljesen automata töltőállomását Dunaújvárosban. A budapesti székhelyű, de több környező országban leányvállalattal rendelkező, évi cca. 20 milliárdos forgalmat lebonyolító vállalatcsoport sok mindennel foglalkozó, több lábon álló regionális vállalkozás: 1992-ben kezdtük vegyipari alapanyagok disztribúciójával, majd folytattuk speciális, ún. lassú lebomlású műtrágyák gyártásával és exportjával, műanyagipari termékek gyártásával és belföldi értékesítésével, azután beléptünk az üzemanyag-nagykereskedelembe, ahol a régió egyik vezető disztribútor cégévé váltunk évi több százezer tonnás mennyiség forgalmazásával. Azután belevágtunk ennek az iparágnak egy igényesebb válfajába: az üzemanyag kiskereskedelembe, ami gyakorlatilag diszkont kutak építéséről és üzemeltetéséről szól. 

Kezdetben a METRO áruházlánccal aláírt hosszútávú megállapodás keretén belül építettünk országszerte 11 diszkont-kutat, illetve az utóbbi években sikeresen folytatott üzletpolitikánknak köszönhetően hamarosan megnyílik két teljesen automata diszkont kutunk is a Praktikernél, Kaposváron és a Park Center dunaújvárosi áruházának parkolójában. Koncepciónknak megfelelően kútjainkat a komoly vásárlóközönséggel bíró áruházláncok parkolóiban helyezzük el, ugyanis az ilyen típusú töltőállomások nagy népszerűségnek örvendenek a vásárlók körében.

Köszönhető ez annak, hogy az emberek szeretik vásárlásaikat egy időben és egy helyen lebonyolítani, másrészt nem elhanyagolható a mai egyre magasabb üzemanyagárak mellett az sem, hogy benzinkútjainkon az áruházak vásárlói árelőnnyel – diszkont áron – juthatnak az üzemanyaghoz. Ez szinergikus előnyökkel jár mind cégünk, mind pedig partnerünk számára, mivel egymásnak generálunk ezzel többletforgalmat. Lényeges eleme projektjeinknek és legnagyobb vonzereje, hogy az ország egyik legolcsóbb kúthálózata vagyunk. Köszönhetjük ezt stabil üzemanyagbeszerzési forrásainknak, illetve annak a képességünknek, hogy a beruházások bekerülési költségeit úgy tudjuk optimalizálni tudjuk, hogy ezzel együtt a kutak természetesen európai színvonalúak maradjanak.

További előny, hogy mindössze cca. 250-300 m2 parkolófelületet foglal el a benzinkút földfeletti területe, aminek következtében az áruházaknak csak minimális parkolóhelyet kell feláldozniuk erre a célra. A jövőt illetően csak automata kutakban gondolkodunk – biztos és professzionális informatikai bázissal, gyors és rugalmas műszaki megoldásokkal, mindezt kis helyen és a tankolók számára könnyen kezelhető, barátságos módon. Cégünk természetesen szeretné folyamatosan bővíteni hálózatát, és nemcsak Magyarországon, hanem a környező országokban is. Az elkövetkező 5-10 évben kútjaink számát szeretnénk 50-100-ra növelni regionális szinten és ezzel meghatározó szereplői lennénk ennek a piacnak is.

Ezeket a beruházásokat egyébként önállóan, biztos pénzügyi háttérrel és az elmúlt években felhalmozott műszaki és kereskedelmi tudással valósítjuk meg meglehetősen rövid határidőkön belül. Az így összeálló rendszer, vagyis az ENVI diszkont kút, illetve az "ENVI - Mert Spórolni jó" logó cégünk igen piacképes know-howja és – mondhatni – emblémája.

 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.