Közepesek között a legnagyobb

2010.07.28. 11:12

Már hazánkban is rendelhető az Iveco ECODAILY modell legújabb, 7 tonna össztömegű változata, mely ideális megoldást kínál a professzionális felhasználóknak a gyors, közepes távú szállításokhoz. Az akár 4,7 tonna feletti terhelhetőségű fülkés alvázak és furgonok középkategóriás teherautókra jellemző raksúlyt biztosítanak. Egy maximálisan terhelt 7 tonnás Iveco ECODAILY több árut képes szállítani, mint három darab 3,5 tonna tömegű jármű, mindezt pedig 60 százalékkal kevesebb károsanyag-kibocsátással.

"Új modellünk kedvező feltételeket kínál a fuvarozók számára, hiszen fenntartási költségei alacsonyabbak, mint a hasonló össztömegű középkategóriás modelleké" – monda Gyöngyössy István, az Iveco magyarországi képviseletének igazgatója. „A 7 tonnás modell így rugalmasabb és költséghatékonyabb szállítást tesz lehetővé, előnyei elsősorban az áruterítésben érzékelhetők. Várakozásaink szerint a jármű a belföldi disztribúcióban fogja tovább erősíteni az Iveco szerepét.”

A 7 tonnás ECODAILY modell három különböző motorváltozattal választható, melyek mindegyike teljesíti az Euro 5 szabványnál szigorúbb EEV (Enhanced Environmental Friendly Vehicle – fokozottan környezetbarát jármű) előírásokat is. A jármű elérhető egyrészt a 3,0 literes, 140 vagy 170 lóerő teljesítményű, kétlépcsős turbófeltöltővel és dízel részecskeszűrővel ellátott EGR dízelmotorral. Másrészt a modell rendelhető a 136 lóerő teljesítményű, földgázüzemű Natural Power motorral is, melyben egy 14 literes benzintartály is helyet kapott arra az esetre, ha menet közben a gáztartályok kiürülnének. Benzines üzemmódban a motor 82 lóerő teljesítményt ad le.

Az új 7 tonnás ECODAILY modell furgon és fülkés alvázas kivitelben érhető el, elől szimpla, hátul pedig dupla hajtott kerekkel. A fülkés alvázak tengelytávja 3450 és 4750 mm, a felépítmény hossza pedig 3870 és 6195 mm között választható. A 7 tonnás furgon tengelytávja 3950 mm, a karosszéria hossza 7012 mm, a raktér 17,2 m3, míg a belmagasság 2100 mm. A modellekhez szinkronizált, FPT 2840.6 típusú manuális vagy ZF 6 AS 400OD típusú automatizált sebességváltók kaphatók. Az automatizált váltó kapcsolása automatikusan és kézzel is történhet a maximális vezetési kényelem érdekében.

További információért látogasson el a www.ecodaily.iveco.com honlapra.