Új seprű az Iveconál

2010.10.21. 17:09

Alfredo Altavilla váltja Paolo Monferinót az Iveco vezérigazgatói posztján. Paolo Monferino a Fiat vállalatcsoporttól távozva Piedmont régió egészségügyi igazgatói szerepkörét veszi át.

„Szeretnék köszönetet mondani Paolo Monferinónak az elmúlt években a Fiat csoportnál nyújtott kimagasló teljesítményéért. Az általa betöltött különböző szerepekben mindig kiemelkedett elhivatottságával, szigorúságával és éleslátásával. Szomorú vagyok, hogy elhagyja a Fiat csoportot, de örülök is, hogy a közegészségügyi rendszer fog profitálni a tapasztalataiból, tervezési és menedzselési szakértelméből, nem beszélve nagyszerű emberi tulajdonságairól és arról, hogy a teljes közösség szolgálatába állítja ezen erényeit. Gratulálok Paolónak az új kinevezéséhez, és a legjobbakat kívánom neki a jövőben, mind a magánéletében, mind szakmai téren” – mondta Sergio Marchionne, a Fiat vezérigazgatója.

Az új vezető, a 47 éves Alfredo Altavilla 20 éve csatlakozott a Fiat Auto csoporthoz, ahol kezdetben a nemzetközi vállalkozásfejlesztések felelőse volt stratégiai tervezés és termékfejlesztés területeken. 1995-től a Fiat Auto pekingi irodáját vezette, majd az ázsiai tevékenység igazgatója lett. 2001-től az üzletfejlesztés felelőse volt, és átvette a General Motors-szövetséghez kapcsolódó tevékenységek koordinálását. 2005 júliusában kinevezték az 50 százalékban a Fiat Auto tulajdonában álló TOFAS vezérigazgatójává, majd kijelölték a Fiat Powertrain Technologies vezérigazgatójává és emellett tagja lett a vállalatcsoport végrehajtó tanácsának (GEC). 2009 júliusában a Chrysler Group LLC igazgatótanácsának tagjai közé választották, és kinevezték a Fiat csoport üzletfejlesztési csoportjának alelnökévé.