2010.11.26. 15:20

 

 

Friss sajtóközleményt kaptunk, még szinte forró. Autós Critical Mass?! Jó vicc. Eltekintve attól, hogy már a név sem túl eredeti, nem ártana, ha valaki végre betöltené azt a szerepet, amire a Magyar Autóklub orvosilag alkalmatlan. A sajtóközlemény nyelvezete nem különösebben rettenetes, láttam én már rosszabbat is, de a végén csattan az ostor. A csupa nagy betűvel szedett bekezdés más az igen felindult trollok sajátja, és ami még nagyobb baj, hogy a dolgozatot az elmebeteg kommünikéiről híres Emberibb Parkolásért Mozgalom jegyzi. Ők azok, akik ha feltűnnek a tévében egy bicikliút ellen tiltakozva, minimum a fejem fogom, de inkább elkapcsolok, hogy ne szégyelljem magam miattuk. Remélem, senki kedvét nem vettem el, sikeres autós Critical Masst kívánok mindenkinek, csak nekem ne kelljen odamennem.

 

 

Új szövetség a harctéren, az autósok érdekképviseletében. Autósok Szövetsége - sajtóközlemény

    Budapest, 2010. november 26., péntek (OS) -

JÖN AZ AUTÓS CRITICALL MASS!

November 12-én, Autósok Szövetsége néven megalakult az a jogvédő és koordinációs civil szervezet, mely céljául tűzte ki, hogy összefogja az autós társadalmat, és egységbe tömörülve lép fel az autósokat érő jogsérelmek, és a negatív diszkrimináció ellen. Ezen felül programokat dolgozott és dolgoz ki, amelyekkel megpróbálja elejét venni az egyoldalú elvek alapján, esetlegesen rossz irányba haladó és kirekesztő közlekedésszervezési, és jogi szabályozási irányvonalak megvalósulásának.
Bár a nevünkben ott van az "autó", a szövetségben helye van minden józan gondolkodású embernek, legyen kerékpáros, autós, motoros, gyalogos, vagy a közösségi közlekedés támogatója, mert csak akkor tudunk egy mindenki számára elfogadható szisztémát felépíteni, ha együtt és NEM egymás ellen dolgozunk.
A cél egy tisztességesebb, lehúzásoktól mentes, élhetőbb és tisztább jelen, …hogy legyen jövőnk! Mert most végre esélyt kaptunk a beleszólásra, de tudni kell élni vele! Ne feledjük, hogy a jó szándék mögé is kell a tömegbázis!
Az emberek jelentős részének már elege van belőle, hogy környezeti bűnözőnek kikiáltva, a parkolási cégek szabad prédájaként, az ebből adódó jogsértő rendszer kiszolgáltatottjaiként kelljen élni. Ráadásul minden közlekedéssel  kapcsolatos, és meg nem oldott probléma miatt az autós társadalmat büntették, miközben nem gondoskodtak életszerű, racionális alternatívákról.
Úgy telt el több mint húsz év, hogy érdemi lépést soha nem tettek a környezetvédelemért, a jogfosztott helyzetünk megszüntetéséért, SŐT arcátlan, az alapvető emberi jogainkba gázoló, és törvénysértő rendeleteket hoztak, amivel a kiszolgáltatott helyzetünket tovább nehezítették, és ráadásként elherdálták a parkolási forintjainkból befolyó közpénzeket is….
Ideje, hogy éljünk a jogainkkal, hiszen most végre emberszámba vesznek minket, és lehetőségünk van arra, hogy hallassuk a hangunkat! Ehhez azonban az kell, hogy legalább virtuálisan, egy közös platform alatt egységbe tömörüljünk!
Az Autósok Szövetsége oldalán elolvasható, hogy mit szeretnénk elérni, és hogyan képzeljük a társadalmi összefogást.  Amennyiben egyetért velünk, küldjön Ön is egy  "csatlakozom" szövegű e-mailt az autosokszovetsege@gmail.com oldalra!
Információk és további csatlakozási lehetősége a www.autosokszovetsege.gportal.hu oldalon várja az érdeklődőket! Köszönet a bizalomért!
CSATLAKOZZON MAGYARORSZÁG ÖSSZES AUTÓSA, RACIONÁLIS GONDOLKODÁSÚ POLGÁRA, AZ AUTÓSOK SZÖVETSÉGÉHEZ, HOGY VALÓS, ÉS KIHAGYHATATLAN TÉNYEZŐVÉ VÁLHASSUNK!
Bögös Sándor / elnök / 06 20 775-7007


    Kiadó: Emberibb Parkolásért Mozgalom