Csodát tesz a csodabenzin?

2011.09.06. 16:28

A Shelltől kaptuk az alábbi közleményt, amelyben arról értesítenek, hogy mostantól nincsen Euro 95-ös és Diesel üzemanyag a kútjaikon. Pontosabban van, de mindkettő neve elé oda kell mondani mostantól, hogy FuelSaver. Került bele valamiféle adalék, a SEI, amitől állítólag akár egy literrel is kevesebbet fogyaszthat az autó teli tankonként. Hogy melyik autó? Azt nem tudjuk. A jó hír, hogy az új benzin és gázolaj sem kerül többe, mint a régi - azt pedig, hogy észlelhető-e fogyasztás-csökkenés, majd kipróbáljuk. Addig is élvezzék a Shell PR-gépezet blikkfangos mondatait.

AKÁR 1 LITER ÜZEMANYAGOT IS MEG LEHET TAKARÍTANI TANKONKÉNT A SHELL ÚJ ÜZEMANYAGÁVAL
Ma mutatták be az új Shell FuelSave Euro 95 és Diesel üzemanyagokat

Budapest, 2011. szeptember 6. - Itt a segítség azoknak az autósoknak, akik a maximumot szeretnék kihozni üzemanyagukból a fogyasztás csökkentése érdekében. Mindez nem kerül több erőfeszítésbe, és nem jár többletkiadással, mint a szokásos tankolás a töltőállomáson. Számukra kínál megoldást a Shell új üzemanyaga, amelyet kifejezetten hatékonysági szempontok alapján az autózás költségeinek csökkentése, és a lehető legtöbb üzemanyag megtakarításának céljával fejlesztettek.

Az új Shell FuelSave Euro 95 és Diesel üzemanyagot a Shell szakemberei évekig fejlesztették azzal a szándékkal, hogy a Shell ügyfelek minden csepp üzemanyagból a maximumot tudják kihozni. A Shell FuelSave Euro 95 és Diesel olyan átütő technológiai újdonság, amelynek a segítségével tankonként egy liter üzemanyagot takaríthatunk meg anélkül, hogy ez pluszköltségekkel járna. Az új technológia alapja, a Shell FuelSave Euro 95 esetében az üzemanyagban található Shell Hatékonyság-növelő (SEI) összetevő, amely elősegíti az energiaveszteség csökkentését, mivel ott veszi kezelésbe a motort, ahova a normál motorolaj nehezen ér el. A Shell FuelSave Diesel szintén rendelkezik az új Shell Hatékonyság-növelő összetevővel (SEI), amelynek köszönhetően hatékonyabban gyullad és ég mint a normál dízel üzemanyag. Ezáltal a motor hatékonyabban és gazdaságosabban üzemel. Az eredmény, hogy az új Shell FuelSave Euro 95 és Diesel segítségével, akár 1 liter üzemanyagot is meg lehet takarítani tankonként*, így a Shell FuelSave Euro 95 és Diesel az eddigi legfejlettebb alapüzemanyag Shelltől.

Erényi Balázs, a Shell Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta: „A Shell FuelSave Euro 95 és Diesel olyan technológiai újdonság, amelynek segítségével üzemanyagot takaríthatunk meg anélkül, hogy ez pluszköltségekkel járna, lehetővé téve bárki számára a gazdaságosabb üzemanyag-használatot. A legnagyszerűbb ebben, hogy gépjárművek milliói válhatnak hatékonyabbá, ami pozitív hatással lehet az összüzemanyag-fogyasztásra.”

Jakupcsek Gabriella, a Shell FuelSave nagykövete arról tartott bemutatót az autótulajdonosoknak, hogy miként lehet még többet kihozni minden egyes csepp üzemanyagból, valamint mekkora távolság megtételére képes egy autóvezető 1 liter Shell FuelSave Euro 95, illetve Diesel üzemanyaggal, a Shell FuelSave tippjeivel kombinálva.

„Megfelelő üzemanyag-választással és vezetési technikával csökkenthetjük az autónk fogyasztását. Egy liter üzemanyag megtakarítása 16-17 kilométer megtételét jelenti számomra átlagos fogyasztás mellett, amiből akár kétszer is el tudom vinni a gyerekem az óvodába” – mondta Jakupcsek Gabriella, a Shell FuelSave nagykövete.

A mai naptól a Shell FuelSave Euro 95 és Diesel felváltja a Shell Euro 95 és Shell Diesel alapüzemanyagokat. Az új üzemanyagok országszerte kaphatók 2011. szeptember hatodikától mind a 243 Shell töltőállomáson.