2012.02.23. 17:21

Motorkerékpár-világbajnokunk jövője nem kérdéses többé: 2012-re lett csapata, és indul a bajnokságban, igaz, nem pont olyan szinten, és olyan járművel, ahogy a rajongók elvárnák. A részleteket alant olvashatjuk a csapat és a versenyző megfogalmazásában.

 

A Maricsek Team színeiben áll rajthoz Talmácsi Gábor az Országos Rally Bajnokság idei szezonjában. A 2007-es 125 cm3-es gyorsasági motoros világbajnok és a magyar rally pályákon jól ismert csapat a Szilveszter Rallyn már együtt dolgozott, valamint az idei szezont is közösen építették fel. Ennek eredményeképpen megszületett a végső döntés: Talmácsi Gábor 2011-ben a Maricsek Teamben versenyez. Hogy milyen autóval és ki lesz a navigátora, arra a márciusi csapatbemutatón derül fény.

Talmácsi Gábor: – A Szilveszter Rallyn ismerkedtem meg a Maricsek Teammel, és azonnal megtetszett a lendületes, nagyon motivált, összeszokott csapat. Már az első versenyen nagyon sok hasznos tanácsot és információt kaptam tőlük. Miután nekem ez lesz a tanulóévem a rallyban nagyon fontos, hogy olyan erős hátterem legyen, amely biztosítja számomra a fejlődési lehetőséget. A Szilveszter Rally óta közösön állítottuk össze az idei évemet, amiben szintén sok segítséget kaptam tőlük, úgyhogy igazán nem is volt kérdéses, hogy az idén náluk versenyezzek. Nagyon bízom az eredményes közös munkában.

Maricsek Miklós: – Hatalmas megtiszteltetés volt, amikor Talmácsi Gábor, a magyar technikai sportok élő legendája a mi csapatunkat választotta a Szilveszter Rallyra. Már akkor látszott rajta, hogy nem csak hobbinak szánja a rallyversenyzést, hanem nagyon komolyan veszi és hosszú távú tervei vannak vele. Az elmúlt két hónapban nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy az idei évet összeállítsuk, de még soha sem volt ennyire motivált a csapatunk. Talma már eddig is nagyon sok tapasztalatra tett szert és szeretnénk neki minden lehetőséget megadni a további fejlődéshez.