Olcsó kúton is lehet jól tankolni

2013.01.30. 15:27

ENVI_01.jpg

Európában is egyedülálló automata üzemanyagtöltő állomást nyitott a magyar tulajdonú ENVI Tökölön. Tankolás közben az autósok a vásárlás adatai mellett különböző hasznos, illetve szórakoztató tartalmakat is figyelemmel kísérhetnek a kútoszlopba épített nagyméretű kijelzőkön. A diszkont benzinkúthálózat 15. tagjaként üzembe helyezett egység teljes egészében távfelügyelet alatt, helyszíni személyzet nélkül működik, emellett kiemelkedően környezetbarát. A tervek szerint az idei évben további 6-7 ENVI kút nyílhat az országban.

ENVI_04.jpg

A Tököl Airport Center területén nyílt meg az Envirochem Kft. tulajdonában álló ENVI legújabb, 15. automata benzinkútja. Itt Európában egyedülálló módon multimédiás, nagy LCD kijelzővel felszerelt kútoszlopok működnek, ami azt jelenti, hogy tankolás közben filmeket, videoklipeket nézhetnek és hallgathatnak a vásárlók. A benzinkút – a többi ENVI állomáshoz hasonlóan – távfelügyelet alatt áll, az esetlegesen felmerülő kérdéseket a nap 24 órájában működő élő telefonos operátori hálózat kezeli. Utóbbi a cég Nagytétényi úti központjában üzemel, ahol megváltozott munkaképességű munkavállalókat is foglalkoztatnak.

ENVI_02.jpg

A tököli töltőállomás technikai paramétereire jellemző, hogy annak világítását környezetbarát, energiatakarékos LED-fényforrásokkal biztosítják, így mintegy 30 százalékkal csökkentve az energiaköltségeket. Egy-egy kútoszlop áteresztőképessége 1 300 liter/óra, amely 20-30 százalékkal magasabb egy hagyományos kúténál, azaz gyorsabb kiszolgálást tesz lehetővé. Az országszerte megtalálható ENVI kutaknál naponta 10 ezer ügyfél fordul meg.

ENVI_03.jpg

A korábban a METRO áruházak közelében felépített 11 diszkont-kút után az utóbbi években további forgalmas bevásárlóközpontok parkolóiban is megjelentek az ENVI töltőállomásai, amelyek legfőbb előnyei közé tartoznak az alacsony árak és a gyors, rugalmas önkiszolgáló rendszer. Valamennyi egységnél lehetőség van készpénzzel és bankkártyával történő fizetésre is, a vásárlók továbbá előre meghatározhatják, hogy mekkora összegért kívánnak tankolni. Ügyfelei számára a cég saját hűségkártya-programot is működtet, az interneten igényelhető vevőkód pedig az ország valamennyi ENVI kútján használható (számlakiadásra, kedvezmények igénybe vételére, levásárlási kódok felhasználására stb.).