Ezekhez az Opelekhez üzemanyagkártya is jár!

2013.09.13. 18:02
0 hozzászólás

A városi autós közlekedés sok problémát felvetett az utóbbi időben. Kevés parkolóhely, zsúfolt forgalom, csak hogy a legsúlyosabbakat említsük. Ugyanakkor nem mindenki tud, vagy akar magának egy saját autót fenntartani, de szeretné, ha szükség esetén ugyanolyan függetlenül közlekedhetne egy kényelmes, modern kocsival, mint mások. Nekik, és a kulcsos autókat üzemeltető cégeknek jelenthet jó megoldást a Nyugat-európában már jó ideje terjedő és most már Magyarországon is elérhető car sharing, autómegosztás rendszere.


Az Avalon Car(e) Services szeptember 12-én elindította CarSharing szolgáltatását. Az akár néhány órára is igénybe vehető flottát Opelek alkotják, városi kisautótól kezdve kilencszemélyes kisbuszig minden kategóriában találhatunk megfelelő járművet –akár még kisteherautót is. A koncepció lényege, hogy mindazok, akik előzetesen regisztrálnak az Avalonnál (egyszeri 9900 Ft-os regisztrációs díj, havi 1290 Ft-os alapdíj, valamint 110.000 Ft óvadék megfizetése után), akkor ülnek be a flotta valamelyik szabad autójába, amikor szükségük van rá. Fix óradíj vagy napidíj és kilométerdíj ellenében szabadon használhatják az autót (részletes árlista itt), annyi a megkötés, hogy ugyanoda kell visszavinni, ahonnan elhozták. Így, akinek épp csak a havi bevásárláshoz, rövid kiránduláshoz van szüksége autóra, gyorsan, egyszerűen kocsihoz juthat. Sokan vannak, akiknek jobban megéri a CarSharinget igénybe venni, mint egy saját autó amortizációját, szerviz- és egyéb költségét fizetni.

IMG 8822

Az üzleti ügyfelek ezzel a szolgáltatással a kulcsos autóikat válthatják ki, sőt, akár több cég is összeállhat, hogy a rendelkezésükre álló flottát a lehető legjobban kihasználhassák. Így csökken az autók üres ideje, egyes kimutatások szerint bizonyos területeken a kulcsos-autó flották méretét akár ötven százalékkal is csökkenhetnek.

A szolgáltatást első körben az Info parkban indítják el, de hamarosan a város több pontján is hozzá lehet férni a járművekhez, és nem csak üzleti ügyfelek, de a magánemberek számára is elérhető lesz. Mivel az autó-megosztó rendszerek segíthetnek a városok zsúfoltságának csökkentésében is, remélhetően a budapesti vezetés is meglátja a fantáziát a szisztémában, és kedvezőbb parkolási díjakkal, esetleg más módon is támogatja majd a CarSharingben részt vevő felhasználókat.

http://www.carsharing.hu/index.php


 

„CarSharing: autózni, de okosan! Avalon-Opel stratégiai partnerség egy élhetőbb Budapestért”


Mi történik akkor, ha az autójukat ritkán használókat úgy szoktatjuk át tömegközlekedésre, hogy közben a saját autó adta biztonságot nem vesszük el tőlük? Lehetséges tervezett programokra autót biztosítani úgy, hogy azt jobb feltételekkel tudják igénybe venni, mint a bérautót vagy a taxit?

Mindig akkor, ott és olyan méretű, kategóriájú autót, amilyenre éppen szükség van? A válasz egyértelmű igen, erről szól a CarSharing.


2013. szeptember 12. Budapest


Az Avalon Car(e) Services és az Opel Magyarország ma közös sajtótájékoztatón jelentette be Magyarországon elsőként a CarSharing szolgáltatás beindítását.

A CarSharing a világ más országaiban már régóta nagy sikerrel működő, személyre szabott közösségi közlekedési mód, mellyel a nap bármely szakában tetszőlegesen választott autókategóriát vehet igénybe. Olyan újfajta mobilitást tesz lehetővé, mellyel saját tulajdonú autó nélkül is bármikor autóhoz juthat. A CarSharing gondolata Svájcból indult útjára az állandósult közlekedési dugók, a város jobb levegőjének megőrzése, a tervezett és gazdaságos autóhasználat támogatása érdekében.

IMG 8825

 

Ennek az innovatív, szemlélet formáló szolgáltatásnak a magyarországi bevezetésére hozott létre stratégiai partnerséget az Avalon Car(e) Services és az Opel Magyarország. A szolgáltatást bevezető Avalon az Opelt választotta flotta-partneréül. Az Infopark területén az első CarSharing flottát és a rendszer működését mutatták be a sajtó képviselőinek.

A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen az első Avalon CarSharing flottát az Infopark területén helyezték „üzembe”. Az Infoparkban található cégek tegnaptól már élvezhetik a CarSharing adta előnyöket és a gyakorlatban hasonlíthatják össze a céges autóflotta használatával.

 

IMG 8846

A sajtótájékoztatón nem csak a nap 24 órájában teljes biztonsággal elérhető szolgáltatás előnyeit (pl. a saját vagy céges autóflotta fenntartási költségeinek megtakarítása, parkolási problémák kezelése) hangsúlyozták a partnerek, hanem annak a szemléletváltásnak a szükségességét is, amivel az autós társadalom hozzájárulhat a tervezett, tisztább és élhetőbb jövőhöz.

Az Avalon Car(e) Services részéről Ilosvai Péter vezérigazgató a CarSharing nemzetközi tapasztalatairól beszámolva a magyarországi bevezetés kapcsán hangsúlyozta, hogy „ez a lépés az Avalon részéről nem egyszerűen üzleti lehetőség, nem egyszerűen a magyar közlekedési palettáról hiányzó elem behozatala – bár ez is nagyon fontos - hanem küldetés. Küldetés, mert hisszük és valljuk, hogy a XXI. század közlekedése generálta problémákra mielőbbi és hatékony megoldást kell találnunk. Mindezt úgy, hogy a gazdasági környezet diktálta fokozott pénzügyi racionalitást is szem előtt tartsuk. Tervezze meg a napját, mi adjuk hozzá az autót!”

„Az Opel, amely úttörő szerepet vállalt a magyarországi autóipar megteremtésében, örömmel csatlakozik olyan úttörő kezdeményezéshez, mint a CarSharing program. Az Avalon által indított CarSharing program nemcsak környezetbarát és gazdaságos, hanem egy kivételes, személyre szabott ajánlat az autósoknak. Magyarország vezető autómárkájaként is fontosnak tartjuk környezetet kímélő korszerű megoldásokat. Műszaki értelemben ezért az Opel sokat tesz: tavaly óta a hazai utakon fut már elektromos autója az Ampera és Szentgotthárdon, az Opel legkorszerűbb gyárában az év eleje óta Euro 6-os motorok új generációja készül.” - fűzte hozzá Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezetője.

„Nagy örömmel támogatjuk ezt az innovatív kezdeményezést és biztosítunk helyet az Avalon első CarSharing flottájának az Infoparkban. A szolgáltatás révén egy újabb költséghatékony és fenntartható közlekedési lehetőséghez jutnak az Infopark bérlői” – csatlakozott a házigazdákhoz Gasser Tibor, ügyvezető igazgató az InfoPark részéről.

IMG 8839

Az Infopark-flotta átadása természetesen csak az első lépés a szolgáltatás bevezetésében. Ez év végéig Budapest legfrekventáltabb irodaparkjaiban további CarSharing autók várják majd a céges ügyfeleket.

Az autófoglalást 7 x 24 órás call center és online foglalási felület segíti. Valamennyi autó egyedi azonosítóval és saját parkolóval rendelkezik. Az autó használója mindig tiszta, kifogástalan műszaki állapotú autóba ülhet és valóban csak a vezetéssel kell foglalkoznia. Az egyes autókategóriák tarifái (használati idő és kilométer alapú) tartalmazzák az üzemanyag költségét is.

Egyetlen feladata van a felhasználónak: az üzemanyag alacsony szintjénél az autóban található MOL-kártyával megtankolni.