Visszatér az AAA Auto Magyarországra

2014.02.05. 10:36

Az AAA AUTO visszatér Magyarországra és megkezdi a használtautó-felvásárlást első, budapesti telephelyén

 

Prága, 2014. február 5. – Az AAA AUTO öt év után visszatért a magyar használtautó piacra. Célja, hogy egyetlen helyszínen, 1.000 megvásárolható járművel újra az ország legnagyobb használtautó-kereskedőjévé váljon. Az AAA AUTO február elején megkezdi a gépkocsi-felvásárlást és megnyitja telefonos ügyfélszolgálatát. Az értékesítés márciusban, a pénzügyi szolgáltatásokat is magába foglaló teljes körű üzletmenet pedig áprilisban indul a fóti telephelyen.

Markánsan meg akarjuk különböztetni magunkat versenytársainktól az általunk kínált autók életkora és a futott kilométerek szempontjából. Akínálatunkban általában fiatalabb és kevesebbet futott autók szerepelnek majd. 12 hónapon belül az ország legnagyobb használtautó-kereskedőjévé kívánunk válni. Szeretnénk, ha járműkészletünk száma Budapesten egyetlen helyszínen elérné akár az 1.000 darabot – ez lesz a legfőbb versenyelőnyünk," mondta Karolína Topolová, az AAA AUTO vezérigazgatója. Az AAA AUTO Budapest melletti telephelye Fóton, a Fehérkő u. 1-ben található. Ezen a helyszínen a korábbi kereskedés majdnem 5 évvel ezelőtt, a gazdasági válság kezdetén zárt be. Az összesen 25.000 m2 alapterületű telephelyen több, mint 40 munkavállaló foglalkozik majd a vevőkkel és a kiállított járművekkel.

Az AAA AUTO a magyar vásárlókat – a magas minőségű autókon kívül – az ügyfelek igényeire szabott szolgáltatásokkal kívánja megnyerni. „Ez leginkább a készpénzes és az eladó által megjelölt helyszínen történő mobil autófelvásárlást foglalja magában. Ezek a szolgáltatások gyakoriak például Csehországban, de különlegességnek számítanak a magyar piacon," fogalmazott Topolová. Ahogyan az az AAA AUTO-nál más országokban jellemző, a magyarországi vevők is négy piacvezető finanszírozó partner ajánlatai közül választhatnak majd autóhitelt. Balesetbiztosítást és kötelező felelősségbiztosítást is fogunk értékesíteni. Ezenkívül a járművek műszaki vagy elektromos meghibásodására fedezetet kínáló biztosítást is értékesítünk majd a londoni Lloyd´s-zal együttműködésben,“ mondta Topolová.

A Prágában működő telefonos ügyfélszolgálatot Magyarországról az 1 810 0000 telefonszámon lehet felhívni a hét minden napján, reggel nyolctól este nyolcig. Az érdeklődők hívását huszonöt telefonos operátor fogadja. A vállalat honlapja az interneten a www.aaaauto.hu címen érhető el, ahol megtekinthető az autókínálat is. „A magyar piacra történő visszatérésünket elsődleges marketingeszközként egy intenzív tévékampány segíti majd. Ezt kulcsfontosságú promóciós eszköznek tekintjük, mivel a magyarok naponta több mint 5 órát töltenek tévézéssel. Ahogyan az összes többi országban, Magyarországon is a piac vezető szereplőivel fogunk együttműködni: így például a online használtautó-kereskedő, a használtautó.hu, a legnépszerűbb rádiók, a legnagyobb kereskedelmi televíziók, az RTL és a TV2, továbbá a domináns keresőmotor, a Google lesznek a partnereink. Más országokban szerzett korábbi tapasztalataink alapján jó hasznát vesszük majd a HAVAS globális médiahálózattal megkötött szövetségünknek. A HAVAS MEDIA GROUP-pal történő együttműködésünk lehetővé teszi, hogy közvetlenül a magyar piacon való megjelenésünk kezdetétől fogva az igényeinkhez legjobban illeszkedő médiakampányt tudjunk végrehajtani," hangsúlyozta Topolová.

Az AAA AUTO Csoport 2013-ban 56.648 gépkocsit értékesített, ami 10,3 százalékos növekedésnek felel meg. Ez a válság előtti növekedési ütem visszatérését jelenti. A legtöbbet értékesített típus a Skoda volt, összesen több mint 11.000 eladott autóval. A vállalatcsoport leggyorsabban az orosz piacon növekedett, ahol az árbevétel éves szinten 17,4 százalékkal emelkedett. Nemzetközi terjeszkedési programjának részeként, a vállalat 2011-ben nyitotta meg oroszországi autótelepét. Az AAA AUTO csoportszinten 2014-ben további értékesítés-bővülést vár, előzetesen közel 62 ezer autó eladását tervezi. 2006 és 2009 között volt olyan időszak, amikor a vállalat 7 telephellyel is működött Magyarországon, majd a pénzügyi válság következtében és a helyi használtautó-piac összeomlása miatt kivonult. „Valójában mindig is azt terveztük, hogy újra piacra lépünk Magyarországon, ezért is tartottuk meg itt ingatlanjaink nagy részét. Ez nagyon sokat segített a helyi piacra történő visszatérésünk során. Annak is nagyon örülünk, hogy korábbi munkavállalóink is visszatérnek hozzánk, és ezért nagyon hálásak vagyunk," zárta Topolová. A vállalat további telephelyek megnyitását tervezi valószínűleg 2-3 év múlva, azt követően, hogy elemezte a helyi piacra való visszatérés sikerességét.

 

Az AAA AUTO Csoport 22 éve működik és jelenleg 33 telephelyet számláló hálózattal rendelkezik Csehország, Szlovákia, Oroszország és Magyarország piacain. A vállalat fennállása alatt több, mint 1,4 millió vevőt szolgált ki. 2012-ben a csoport auditált árbevétele 336 millió euró volt. 2013-ban az AAA AUTO összesen 56.648 gépkocsit értékesített, ebből 38.297-et Csehországban, 15.896-ot Szlovákiában és 2.455-öt Oroszországban . A vállalat a régi-új "Mototechna" márkanév alatt is értékesít újszerű állapotú autókat Csehországban és Szlovákiában. Az Ogilvy & Mather 2013 őszén napvilágot látott tanulmánya szerint az AAA AUTO márkanév az 1989 novembere után született legjobb cseh márkanevek egyike.