Magyar rajzsiker a Toyotánál

2014.08.28. 17:15

A Toyota átadta a nyolcadik Dream Car rajzverseny díjait

Tokió, Japán – A Toyota Motor Corporation a mai napon megtartotta a nyolcadik Toyota Dream Car Art Contest ünnepélyes díjátadó ünnepségét a tokiói Kotón lévő Mega Webben, a Toyota autóélmény-központjában.

A pályázatra 75 országból és régióból összesen 662 898 alkotást küldtek be. Mindhárom korosztályban (7 éves korig; 8-11 év között; 12 és 15 év között) egy-egy arany-, kettő ezüst- és három bronzérmet, valamint négy Legjobb Döntős díjat adtak át. Emellett egy kiválasztott pályamunka a különleges Toyota Elnöki Különdíjban részesült. A díjátadó ünnepségen részt vett az összesen 22 országból és térségből érkezett, 31 díjazott, valamint szüleik is.

toyotarjz.pngGelányi Kata rajza

Az aranyérmesek: a vietnami Thanh Mai Bui (6 éves) „Szuper rák autó” koncepciójáért, a tízéves thaiföldi Jirawat Yodsing „Wat Pho masszázs autó” tervéért, valamint a romániai Iasmina-Maria Raceanu (a pályázat idején 15, jelenleg 16 éves), „STORYOTA” autójáért. A Toyota Elnöki Különdíj nyertese az ötéves Mealaksey Pha Kambodzsából, aki egy „Intelligens hal autót” tervezett.

Magyarország 4 éve vesz részt a nemzetközi rajzversenyen és minden évben sikerült díjakat nyerniük a kreatív magyar gyerekeknek, melynek jutalmául Japánba utazhattak. Idén is volt magyar nyertes, Gelányi Kata, mohácsi 14 éves kislány, aki szintén elutazhatott szüleivel Japánba a díjátadó ünnepségre. Kata különdíjat kapott remek pályamunkájáért.

toyota.jpg

A Toyota Dream Car Art Contestről

A Toyota társadalmi felelősségvállalási tevékenységeinek keretében megszervezett Toyota Dream Car rajzverseny a világ összes, 15 évesnél nem idősebb gyermeke számára nyitva áll. Az először 2004-ben megszervezett pályázat alkalmat biztosít a gyermekek számára, hogy autók iránti érdeklődésüket kiterjesszék, és átéljék az álmok fontosságát és örömét.

A pályázat helyi fordulóit 2013. októbere és 2014. márciusa között tartották meg; ezekből 670 kiemelkedően színvonalas pályaművet választottak ki és küldtek be a Japánban megszervezett globális versenyre. A független autóipari és művészeti szakértőkből álló zsűrit maga Akio Toyoda, a TMC elnöke vezette.