Bréking: jön az ingyen-iGO, Androidra is!

2015.04.15. 13:43

Az iGO most tízéves, amit egy nagy bejelentéssel körített sajtótájékoztatón ünnepeltek meg. Volt torta, lufi, miegyéb, és a cég jelen lévő vezetői azon a kanapén ülve meséltek a dicső múltról, amit egy hollandbútor-kereskedésben vettek, amikor kiderült, hogy le kéne ülniük tárgyalni azokkal, akik navigációs szoftver akartak fejleszteni az ifjú programozókkal, akik a cég alapítói. Korábban játékokat fejlesztettek, és marhára nem volt több ülőbútor az irodájukban, mint ahányan voltak.

Az üzlet megköttetett, 2005-re elkészült az iGO, majd a 2006-ban a CEBIT elektronikai kiállításon megvolt az áttörés: jöttek a nagy megrendelők, akikről NNG-s szokás szerint csak rébuszokat tudtunk meg, mint a világ egyik legnagyobb autógyártója és hasonlók. Mára cég bevételeinek 90 százaléka származik az autóiparból, vagyis az autókba épített navigációs szoftverek fejlesztéséből. Többek között ezért is hanyagolták el mobiltelefonos fejlesztéseket, meg azért is, mert Androidra végtelen sok hardveren kéne jól futnia az iGÓ-nak.

Most jött el az idő, április 20-29. között mi magyarok ingyenesen letölthetjük a SzülinApp nevű, teljes értékű offline navigációs szoftvert, Androidra és iOS-re is. A windows-osok egyelőre ne reménykedjenek, de majd ha kijön a Win10, változik a helyzet. Aki feledékeny, annak van egy figyelmeztető oldal is, itt feliratkozva e-mailen értesít a rendszer, ha eljött a nagy nap.

Molnár Józsi kollégánk az Auto Bildtől rákérdezett, hogyan kezeli az iGO a magyar megyei matricarendszert. Érdekesen: a fizetős utakat már jól mutatja és a dinamikus változásaikat is követik a frissítések, de a megyehatárosdit nem kezeli. Itt hangzott el a kedvenc mondatom Balogh Pétertől, az NNG vezérigazgatójától: „Remélhetően sok más ország nem veszi át ezt a hungarikumot.”

iGO Navigációját ajándékozza a magyaroknak az NNG

Így ünnepli a tizedik évfordulót a hazai sikersztori

Budapest, 2015. április 15. – Az NNG tíz napra ingyenesen letölthetővé teszi iGO Navigációját okostelefonokra, amely a cég legfrissebb Magyarország térképét tartalmazza. A gesztus apropója, hogy idén éppen tíz éve annak, hogy az alapítók létrehozták a ma már világszerte milliók által használt iGO Navigációs szoftvert.

Az iGO Navigáció legelső verzióját 4 programozó fejlesztette ki egy kis budapesti lakásban – innen indult hódító útjára 2005-ben. Jelenleg 770 főnek ad munkát az egykori garázscég, s további 200 ember felvétele a cél 2015-ben. Az NNG jelenleg 8 országban tart fenn irodát, és globális szinten meghatározó szereplője a navigációs iparágnak. Több, mint 30 autómárka modelljeiben működik iGO Navigáció, népautóktól kezdve luxus sportautókig minden kategóriában, a 20 milliót is meghaladja azoknak a felhasználóknak a száma világszerte, akiknek az NNG terméke mutatja az utat minden nap.

04150020.jpg

 

Számos nagy döntés, melyet az idő igazolt, álmatlan éjszakák, hogy merre haladjunk, és nem egy újratervezés – ez kellett ahhoz, hogy az elmúlt évtizedben plusz külső segítség nélkül, szédítő sebességgel fejlődhessünk. Mindazt, amit felépítettünk, itthoni szakemberekkel tettük. Büszke vagyok erre a csapatra, és mindarra, amit megvalósítottunk. Hogy első 10 évünket megünnepeljük, ajándékot adunk az országnak, ahonnan elértük a globális sikert. Jó utat hozzá, a miénk az volt!” – mondta Balogh Péter, az NNG alapító-vezérigazgatója.

A kerek évforduló alkalmából az NNG tíz napra ingyenesen letölthetővé teszi limitált kiadású, születésnapi iGO navigációját, iOS és Android operációs rendszerű okostelefonokra és iPad-re. (7’’-nál kisebb képernyő-átmérőjű készülékekre, Android 4.0-tól felfelé és iOS 6 operációs rendszertől vagy iPhone 4S-től fölfelé.) Ez az NNG első, közvetlenül a végfelhasználók számára is elérhető Androidos navigációs alkalmazása. Az applikáció a „SzülinApp” nevet kapta.

04150014.jpg

 

A SzülinApp az alapvető navigációs funkciókat kínálja, mint az alternatív útvonalak, parkolási lehetőségek, és az automatikus újratervezés. Egyik legnagyobb előnye, hogy használatához nincs szükség internetkapcsolatra. Az offline alkalmazás nem fogyasztja a mobil adatforgalmat, és olyan területeken is működik, ahol nincs térerő. A SzülinApp alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból illetve Google Play áruházból 2015. április 20. és 29. között.

Az NNG Kft.-ről

Az NNG Kft. az autóipari, az okostelefonos és a személyi navigációs szektor egyik vezető globális szolgáltatójaként kínál fedélzeti 3D-s navigációs alkalmazásokat, melyekhez szolgáltatások széles köre, valamint egy univerzális online szoftver- és térképfrissítő portál kapcsolódik. A díjnyertes iGO Navigációs szoftvermotorra épülő, egyedülálló technológia innovatív navigációs szoftvert, gördülékeny felhasználói felületet, illetve a navigációhoz kapcsolódó tartalmakat és szolgáltatásokat kínál világszerte a készülék- és autógyártók, a hálózatüzemeltetők, a professzionális szállítóvállalatok és az egyéni felhasználók számára.

04150011.jpg

Az NNG iGO Navigációs szoftverét használó eszközök száma mára világszerte meghaladja a 20 millió darabot. A világ 34 legnagyobb autómárkájának dolgozó 16 globális beszállítóval kötött megállapodásai alapján az NNG további 30 millió darab licenszet tervez leszállítani a következő években. A navigációs piacon meghatározó, folyamatosan fejlődő és bővülő vállalat 11 irodát működtet világszerte: a magyarországi központ mellett további irodákat Izraelben, Svájcban, Indiában, Japánban (2x), Ausztráliában, Kínában és az Egyesült Államokban(3x). A budapesti székház megkapta „Az Év Irodája 2012” díjat. Az NNG 2014-ben elnyerte a leggyorsabban növekedő európai vállalat címet az International Business Awards℠-on, illetve korábban megnyerte a European Business Awards™-ot is.

Az NNG-ről bővebben a www.nng.com honlapon olvashat. Az iGO Navigáció termékeiről bővebb tájékoztatás a www.igonavigation.com oldalon található.