App menti a borulástól a betonkeverőt

2015.04.21. 11:27

 

BORULÁS FIGYELMEZTETŐ A BETONKERŐ JÁRMŰVEKHEZ

KIZÁRÓLAG A RENAULT TRUCKSNÁL

 

 

A Renault Trucks egy új applikációval bővítette a Nav’Truck navigációt, mely egy borulás figyelmeztető a betonszállító járművek használói számára. A Mixer Rollover Alerte egy opció, amely figyelmezteti a járművezetőt az esetleges felborulás veszélyére. Kifejezetten a 8x4-es betonkeverő járművekhez kínálják, mert segíti egyrészt a járművezetőket, gondoskodik a biztonságukról, másrészt pedig az áruról a betonszállítás során.

betonkevero.jpg

Nav’Truck új navigációs alkalmazásával javul a sofőrök biztonsága. A Mixer Rollover Alert névre keresztelt alkalmazást a 8x4-es konfigurációban kapható, elsősorban betonkeverő járművekhez szánják. Ez az egyedi Renault Trucks szolgáltatás képes előre figyelmeztetni a sofőrt, amikor közeledik egy kanyarhoz és túllépi a sebességet. A rendszer a Nav’Truck GPS alapú térképét használja és valós időben számításba veszi a domborzati viszonyok, a sebesség és a jármű terhelési jellemzőit kiértékelve azonnal a felborulás kockázatát.

Amikor a jármű elindul, a gépkocsivezető aktiválja a Mixer Rollover Alertet okostelefonján vagy tablettjén és beírja az applikáció által kért adatokat: a beton típusát és a mennyiséget. Menet közben, ha a Mixer Rollover Alert a felborulás kockázatát észlelné egy kanyar megközelítésénél, azonnal figyelmezteti a sofőrt hallható és látható jelzésekkel is (narancs vagy piros riasztást kap, attól függően mekkora a veszély és mutatja az ajánlott sebességet)

betonapp.jpg

Köszönhetően ennek az eszköznek, a Renault Trucks óvja a betonszállító ügyfelek sofőrjeinek biztonságát, a rakományt és a közlekedés más szereplőit is.

Nav’Truck letölthető az Appstore és a Playstore áruházból is 99 euróért.

 

A Mixer Rollover Alert elérhető az Appstore-on : (https://itunes.apple.com/fr/app/navtruck-france-by-renault/id432322847?mt=8 )

vagy a Playstore áruházban : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.alk.copilot.renault.eu.major&hl=fr_FR) Június 30-ig bevezető áron: 9,99 EUR (utána 199 EUR).