Újra startol a Scania jár­mű­ve­ze­tői versenye

2018.11.13. 09:16
0 hozzászólás

A korábban Young European Truck Driver (YETD) nevet viselő verseny nem csupán elnevezésében változott, de a jövőre Scania Driver Competition néven újra induló verseny korhatára már nincs 35 évben maximalizálva, mint korhatárban. A Scania eltörölte ezt, így üdvözli a különböző életkorú járművezetőket, akik összemérhetik tudásukat a verseny 2019-es fordulóiban.

A Scania célkitűzése, hogy a versenyzők több mint 30 európai országból küzdjenek majd meg a főnyereményért – egy új generációs Scaniáért, amit a győztes maga specifikálhat 100 000 EUR értékben.

Magyarországon jövő tavasszal zajlik a kiválasztás, ami 2019. március 1–15. között elméleti online teszt kitöltésével veszi majd kezdetét. A legeredményesebb hét versenyző továbbjut a helyi országos gyakorlati döntőre. Mindemellett a korábban, 2018 nyarán lezajlott Scania Co2ntrol Cup verseny nyolc legjobbja automatikusan kvalifikálta magát a versenyre. Az így összeállt 15 fős mezőny versenyzői 2019. április 13-án a Scania Magyarország biatorbágyi márkaszervizében mérik össze gyakorlati tudásukat.

„A Scania arra törekszik, hogy fenntartható közlekedési megoldásokat kínáljon ügyfelei számára, és ebben a kérdéskörben a járművezetőre való összpontosítás egyre fontosabbá válik” – tartja Erik Ljungberg, a Scania alelnöke és a Scania vállalati kapcsolatokért felelős elnöke.

A Scania látókörének középpontjában a járművezető áll, amikor a közlekedésbiztonságról és a gazdaságos üzemeltetésről beszélünk. A Scania Járművezetői Verseny (SDC) a környezetvédelemre, a biztonságosságra és az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére koncentrál, valamint a járművezetők következő generációját célozza meg. „Mindig arra törekedtünk, hogy olyan versenyfeladatokat alkossunk, melyek által a sofőrök megmutathatják értékes vezetési készségeiket. Az üzemanyag-takarékosság, a biztonság és a manőverezés mind olyan dolgok és készségek, melyeket a győztesnek el kell sajátítania és birtokában kell lennie ahhoz, hogy megnyerhesse a Scania Járművezetői Verseny egyes fordulóit.”

A résztvevőknek ezúttal a biztonságos, az üzemanyag-takarékos vezetés, valamint a vezetés előtti ellenőrzés, a rakomány biztosítása, illetve tűzbiztonsági és mentő tevékenységek elvégzése mentén kell számot adniuk tudásukról. Szintén bizonyítaniuk kell képességeiket a különböző ügyességi feladatokon, úgy mint a korábbi YETD versenyfeladatain keresztül (pl.: boardwalk, a knock the king, a reserve z / super z), és az új, vizes kihívás során.

„Ezek a kihívások keménynek bizonyulnak majd még a szakképzett pilóták számára is. A Scania jutalmazza a pontosságot és a sebesség feletti jó ítélőképességet, és a verseny célja, hogy ezt a magas színvonalat folyamatosan fenntartsa” – mondja Ljungberg.

Az európai döntőre 2019. május 25-én Svédországban, Södertäljében kerül sor.

A versenyről és a jelentkezés menetéről bővebb információ a www.scania.hu/sdc  weboldalon található.