Annyira marad a Nissan Európában, hogy már izzítják az új Qashqai-t

2020.05.13. 18:08

Az elmúlt hetekben felmerültek kérdőjelek a Nissan európai motivációjával kapcsolatban. A lehetséges portfólió-csökkentésről mi is írtunk, a Nissan hazai importőre azonban kiadott egy közleményt, ami segít még tisztábban látni a helyzetet illetően.

Nissan Qashqai mit neuem 1 3-Liter-Benzinmotor 1000x600

A Nissan Motor Limited hivatalos nyilatkozata a Nissan stratégiájával kapcsolatban

Az alábbiakban szeretnénk reagálni a Reuters által 2020. május 4-én közölt cikkre, mely a Nissan globális és európai stratégiájával kapcsolatban tesz bizonyos kijelentéseket névtelen forrásokra hivatkozva. A cikkel kapcsolatban a Nissan Motor Limited (NML) az alábbi nyilatkozatot tette közzé:

A Nissan jelenleg is teljes mértékben elkötelezett az európai termékkínálat versenyképesebbé tétele mellett. Ennek első lépéseként, 2019 novemberében vezettük be az új Juke-ot, mely a jelenlegi személyautó termékportfolió első megújult modellje. Már folynak az előkészületek a következő generációs Qashqai gyártásának megkezdésére az angliai, sunderlandi gyárban. Ezen felül további elektromos modellek bevezetése is szerepel terveinkben.

Továbbá szeretnénk megjegyezni, hogy a Grand Automotive Central Europe Kft., a Nissan márka hivatalos importőre Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában, 2020. március 3-tól különleges garanciacsomagot nyújt legkedveltebb crossover modelljeihez. A piacon jelenleg egyedülálló csomag 10 évre szól és az új Juke, Qashqai és X-Trail modelleken elérhető.