Már tíz Shell kúton is korlátozzák a tankolást

2022.02.22. 12:33

Durvul a helyzet a hatóságilag fixált üzemanyagárak miatt: úgy tűnik, hogy már nem csak a kis kutak nem tudják kigazdálkodni a kötelezően maximalizált árak okozta pénzügyi terhet. Most a Shell Hungary Zrt. vezet be mennyiségi korlátozást a teherforgalom által leginkább érintett kútjain. Ez tíz kutat jelent, ahol február 22-től tranzakciónként maximum bruttó 50 ezer forint értékben lehet majd tankolni. Alább a Shell sajtóközleménye olvasható:

Február 22-től tranzakciónként maximum bruttó 50 000 Ft értékben lehet tankolni tíz Shell-kúton

Tranzit teherforgalmi útvonalak melletti állomásokat érint az intézkedés Budapest, 2022. február 22. - A Shell Hungary zRt. 191 töltőállomásból álló hálózatában a nemzetközi teherforgalom által leginkább használt tíz kúton a mai naptól tranzakciónként maximum bruttó 50 ezer forint értékű, azaz körülbelül 100 liter vásárlása lehetséges bármely típusú üzemanyagból. A legfontosabb hazai tranzitútvonalak mellett található tíz állomáson bevezetett intézkedést a megnövekedett igények indokolják. Az utóbbi hetekben a Shell töltőállomásokon kiugróan megnőtt a kereslet. Az előző év hasonló időszakához képest már januárban erős forgalomnövekedést tapasztaltak a Shell hálózatában, februárban pedig az igények további növekedésére számítanak. Jelentős mennyiségeket vásárolnak a teherfuvarozók, a nagy tételben tankolók már az eddig jellemzően csak a hazai lakosság által használt állomásokra is betérnek. Számottevően megemelkedett a külföldi személy- és teherautós vevők száma is.

A Shell Hungary zRt. célja a folyamatos üzemanyag-ellátás biztosítása minden egyes kútján. A vállalat arra törekszik, hogy minden ügyfelét gyorsan és kényelmesen ki tudja szolgálni üzemanyaggal. Az ellátásbiztonság fenntartása érdekében 2022. február 22-től a legfontosabb tranzitútvonalak mellett található 10 Shell-állomáson tranzakciónként maximum bruttó 50 ezer forint értékben, maximum körülbelül 100 liter tankolható bármely típusú üzemanyagból. A napon belüli vásárlások száma továbbra sem korlátozott ezeken az állomásokon, csak a kútoszlop által kiadható egyszeri mennyiség. Az intézkedés a Shell hálózatának kevesebb mint 10 százalékát, kizárólag autópálya melletti állomásokat érint. Az intézkedés visszavonásig érvényes. Mindeközben az üzemanyag kiszállítást is maximális kapacitásra emelte a Shell. A vállalat bővítette a kiszállítási időszakot extra műszakokat beiktatva, valamint teljes logisztikai személyállományát és járműparkját készletutánpótlási feladatokra csoportosította. Az érintett állomások listája:

Screenshot 2022-02-22 at 12.08.44.png

Via Shell Hungary Zrt.