Vigyázz, átverhetnek a MOL nevében!

2022.08.04. 11:05

A Facebookon jött szembe az alábbi hirdetés. Ami elsőre szemet szúrt, az a kicsit fura magyarsággal megfogalmazott szöveg, na meg, hogy nem hangos tőle a hazai sajtó. Gyorsan rákérdeztem telefonon a Molnál, mi az igaz ebből, és gyanúm beigazolódott, semmi!

FD1863FE-5E05-40AB-8B7B-DC50EF1D40BC.png

A technika a korábbi xiaomis átveréshez hasonló, vagyis egy hirdetés, aminek a lényege, hogy kisebb összeget ki kell fizetni, hogy megkapd a hirdetett tárgyat. Alatta valós emberek igazolják, hogy ők bizony megkapták, és milyen boldogok, de ezek jellemzően lopott, feltört hozzáférések. Szóval a lényeg: mindig figyeljünk, hova kattintunk, és ha valami túl jól hangzik, ne sajnáljunk némi utánajárást, mert jó eséllyel kamu!

Közben megérkezett a MOL írásbeli válasza, amit változtatás nélkül közlünk:

"A napokban mi is értesültünk róla, hogy csalók élnek vissza a MOL Magyarország nevével, akik adatszerzési célokból, hamis módon, nem létező akciót kínálnak üzemanyagkártyáinkkal kapcsolatban Facebookon terjedő posztokban. Ezekhez az aktivitásokhoz, ajánlatokhoz vállalatunknak nincs köze. Mindenkit arra kérünk, hogy legyen körültekintő, a hivatalos ajánlataink minden esetben megtalálhatók a www.mol.hu weboldalon."