Lendvai Zsolt

Garázs

Audi

Audi A4 B5 1,9 TDI Abt - 1997.

Alig pár napja fejeződött be a Superbike-világbajnokság 2021-es szezonja, a török Toprak Razgatlioglu letaszította a trónról a zsinórban hatszor diadalmaskodó Jonathan Rea-t. A WSBK promótere, a Dorna pedig már be is mutatta azt az új logót, amely a jövőben meghatározza a sorozat arculatát.

worldsbk-sbk-logo

Azt persze nem mondhatjuk, hogy gyökeresen megváltozott volna az embléma. Természetesen továbbra is az SBK betűhármas a hangsúlyos, a fehér és a piros szín is maradt, de változott a betűtípus, modernebb és kompaktabb lett az új logó, amelyet a brit Designwerk készített. A friss szlogen: We Make Excitement, avagy nyers fordításban kábé: Izgalmat keltünk.

A Superbike-vébé egyébként a Forma-1 és a MotoGP után a harmadik legnépszerűbb versenysorozatnak számít, legalábbis a WSBK hivatalos közleménye szerint.

Egy építőanyagokat szállító teherautó rakománya borult az úttestre az M7-es autópálya egyik felhajtóján a napokban. A szerelvény vezetője valószínűleg rosszullét miatt lassított és húzódott a padkára, a manőver során azonban a téglák vagy falazóblokkok elszabadultak.

Kép 2 11

A sofőrt a mentők kivizsgálásra kórházba szállították, a helyszínelő rendőrök pedig megállapították, hogy a rakomány a nem megfelelő rögzítés miatt tudott elszabadulni. Emellett a pótkocsi gumija is durván kopott volt.

Forrás: police.hu

Két top 10-es helyezéssel, egészen pontosan két tizedik hellyel zárta a Supersport-világbajnokság idei szezonját Sebestyén Peti. Az Evan Bros. Yamaha magyar pilótája így újabb tizenkét pontot csapott hozzá az eddigiekhez, ezzel összesen 76 egység áll a neve mellett a végelszámoláskor - mindezt úgy, hogy csak a negyedik versenyhétvégén, Assenben csatlakozott a mezőnyhöz.

Fotó: sebestyenpeti.com
Fotó: sebestyenpeti.com

Az már korábban eldőlt, hogy a bajnoki cím a svájci Dominique Aegerteré, ő egyébként egy második és egy harmadik helyet gyűjtött be az indonéz fordulóban. Mögötte a dél-afrikai Steven Odendaalé lett a bajnoki ezüst, míg a spanyol Manuel Gonzálezé a bronz.

Gyártók szintjén a Yamahának elég jó éve van, hiszen a Fabio Quartararo révén a MotoGP-ben, Toprak Razgatlioglunak köszönhetően a Superbike-ban, és Aegerterrel a Supersportban is náluk kötött ki a bajnoki cím. Utóbbi sorozatban ráadásul csak egyetlen futamgyőzelmet tudott elhappolni tőlük a Kawasaki,