AYC

2007.09.11. 14:59
1 hozzászólás

Active Yaw Control, aktív farolásmegfogó. Ugyanazt csinálja, mint a menetstabilizáló, csak élvezetesebben, más eszközökkel, de kevésbé hatékonyan. A hátsókerék-hajtásos autó differenciálművében két oldalon kis kuplung van, amely az autó elfordulásának függvényében más-más nyomatékot juttat a hajtó kerekekre. Arra való, hogy megcsúszás nélkül minél gyorsabban be tudjuk venni a fordulót, ellentétben az ESP-vel, amely a legkisebb megcsúszás jelére azonnal elrabolja tőlünk a km/h-kat. Viszont vadbarmok ellen rossz orvosság, mert még nagyobb sebességgel ejti be áldozatait az árokba. A Mitsubishi találta ki, már van összkerék-hajtásos, S-AYC változata is, ez az Evókban teszi dolgát. A raliváltozatokban hagyományos sperrdiffi van, mert az jobban bírja a strapát, és az S-AYC előnyei versenypályán kimutathatatlanok.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.