Citroen Xsara km-számláló

2002.01.03. 10:04

Az utóbbi időben a km-óra (elektronikus, nincs spirál!) - teljesen rapszodikusan - hol mutat, hol nem. Amikor éppen áll akkor a digitális számok (összes km és napi km) is állnak.

Szia Doki!
A gondom a következő. A Citroen Xsara-m most múlt 1 éves, mindössze 12 ezer km-t futott. Az utóbbi időben a km-óra (elektronikus, nincs spirál!) - teljesen rapszodikusan - hol mutat, hol nem. Amikor éppen áll akkor a digitális számok (összes km és napi km) is állnak, és az alapjárat is lecsökken, ez azt eredményezi, hogy szinte minden gázelvételnél leáll!
Amikor a szervizbe vittem éppen működött (fogorvos szindróma!) . Kérdésem mi lehet a hiba oka? törvényszerű-e, hogy ilyen hamar elromoljon? és lehet-e, szavatossági igényem?
Korompay Tibor
(2001. 11. 07.)

Mindenképpen lehet szavatossági igény, ha a kocsi ilyen fiatal. Vagy a váltóban elhelyezett jeladó hibásodott meg, vagy annak csatlakozója érintkezési hibás. Nem törvényszerű, de ami elromolhat. Az előbb, utóbb el is fog! Hát, most előbb van. Azért javítani kell és ennyi idő után még szerintem nem a vevő zsebére!


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és ha olyan a hiba akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól 600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.