Alig használt téli gumi

2002.01.10. 10:19

A tulaj a Suzukijához vette tavaly, de mivel már másik autója van, már nincs rá szüksége a Barum gumikra. Mire kell figyelnem?

Kedves Autódoktor,
Segítsen nekem legyen szíves. Lehetőségem van egy BARUM 155/70/13-as alig használt téli gumi garnitúra vásárlására. A tulaj a Suzukijához vette tavaly, de mivel már másik autója van, már nincs rá szüksége.
Kérem segítsen nekem, mik azok a paraméterek, amiket egy ilyen vásárláskor szemügyre kell venni.
Azonkívül érdekelne, hogy igényel-e a gumi valamilyen figyelmet a tárolásnál. Azzal tisztában vagyok, hogy a téli-nyári garnitúrák cseréjét mindenképpen szakszervizzel fogom végeztetni.
Köszönöm a válaszát.
Balázsovics Gábor
(2001. 12. 14.)

Ebbe a dologba nem kell belevonni egy szakszervizt, de annál érdemesebb elvinni egy gumi szerelőhöz, hogy mondjon véleményt.
Ez a vélemény akkor válik igazán megalapozottá, ha fel is szereli és ki is centírozza a krekeket! De még első ránézésre is többet tud mondani, mint én így szerény rovatomon keresztül.


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és ha olyan a hiba akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól 600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.