Koros Audi Quattro

2002.04.08. 10:01

A bal első kerékcsapágyat nem cseréltem de még jó, a bal első kerékcsapágyat cseréltem, de most kezdem hallani, hogy szól egy kicsit, és a téligumik felrakásakor láttam hogy a bal első gumiharang is elhagyta magát.

Kedves Autódoktor
Autóvásárláson töröm a fejem, nem túl nagy pénzekből. Egy ismerősömnek van egy eladó Audi 80-a (2.2-es Quattro), 84-es. Kérésemre összeírta, hogy milyen dolgokat kéne még kicserélni az autón (merthogy ő sokmindent kicserélt már). Figyelembe véve az alábbiakat, érdemes-e megvenni egy ilyen koros autót, mennyi gondom lesz vele?
Azt viszont leírom hogy mit nem cseréltem (egyszerűbb): első két lengéscsillapító nem volt cserélve, de még jók, viszont a bal első toronycsapágy néha kattan a kormány teljes kitekerésekor, bal hátsó kerékcsapágy nem volt cserélve, de az is jó, bal első kerékcsapágyat nem cseréltem de még jó, a bal első kerékcsapágyat cseréltem, de most kezdem hallani, hogy szól egy kicsit, meg a téligumik felrakásakor láttam hogy a bal első gumiharang is elhagyta magát. Ami még rossz, az a tolótető bowdenjei (ha minden igaz kapok másikat), de a tető ettől még működik, csak recseg, ha tekerem.
Egyébként két olajcsere (nálam 6-8 ezer km) között szoktam kb. 0,5 l olajat utánatölteni. Lassan cserélni kellene a szelepszár szimmeringeket, de azt mondta a szerelőm, hogy amíg nagyon nem eszi, fölösleges hozzányúlni. Kb. ennyi így első nekifutásra, ha gondolod később elküldöm a listát hogy mennyi cuccot cseréltem a gépen, csak össze kellene írni előtte.
Fogyasztás: amikor vettem 14 l-t evett, amit egy gyújtásbeállítás orvosolt, így nálam 11-11.5-öt fogyaszt, 12 fölé azóta még nem ment, de 10 alá lehet szorítani ha 80-90-nel megy vele az ember (de minek, én 120-140 között járok vele) :-))
Üdvözlettel, Bálint
(2001. 12. 20.)

Elmondásból nem szeretnék egy kocsi állapotára vonatkozó következtetést levonni, mert tapasztalataim szerint as eladó mindig szebbnek, jobbnak festi le portékáját, mint ahogy azt a valóság tükrözi. Döntse el tehát ezeket a dolgokat egy mindkét fél számára semleges álláspontot képviselő szakember állapotvizsgálata! Az elkövetkező időszak esetleges problémáit pedig ezeken felül befolyásolja még a további karbantartás rendszeressége és szakszerűsége, valamint as általad képviselt vezetési technika is. Remélem megértesz. No comment.


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és ha olyan a hiba akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól 600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.